Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per Vilniaus maratoną mirė bėgikas (atnaujinta 12.13 val.)

Vyras pasiekė finišą ir susmuko, skubiai pagalbą suteikti mėginę medikai jau buvo bejėgiai.
Vilniuje 6-ąjį kartą vyko tradicinis maratonas
Tradicinis Vilniaus maratonas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Sekmadienį Vilniuje vykstančią sporto šventę – Vilniaus maratoną, aptemdė skaudi nelaimė.

Apie 11 val., pasiekęs bėgimo trasos finišą, ties Gedimino prospekto ir T.Vrublevskio gatvės sankryža, sukniubo žmogus.Garbaus amžiaus, jau žilstelėjusio vyriškio gyvybė užgeso jam įveikus minimaratono distanciją.

Žaibiškai jam į pagalbą atskubėjo medikai. Bėgikas įkeltas į greitosios pagalbos automobilį. Tačiau medikams jo gyvybės išgelbėti nepavyko.

Kaip jau pasakojo 15min.lt, sekmadienį sostinės gatvėmis vyksta tradicinis, jau šeštasis, tarptautinis „Vilniaus maratonas 2009“.

10 val. startavusiame bėgime dalyvavo gausus būrys žinomų asmenų – nuo profesionalių sportininkų iki politikų ar aktorių. Be tradicinių pusės maratono ir mažajo maratono distancijų „Vilniaus maratone 2009“ pirmą kartą vyks ir riedutininkų varžybos.

Papildyta 11.57 val. Vilniaus marotono direktoriaus Evaldo Martinkos mobiliuoju telefonu atsiliepusi moteris 15min.lt pareiškė, kad „jo dabar nėra“, o informacija apie nelaimę visuomenei kol kas nebus teikiama. „Tiksli informacija bus vėliau. Kol kas nieko nesakysiu, kad nenusišnekėčiau, kad nebūtų

Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Vilniuje 6-ąjį kartą vyko tradicinis maratonas
Maratono akimirka

visokių ančių“, – aiškino pašnekovė. Paprašyta bent paminėti, kokio amžiaus buvo bėgikas, kokio ilgio distancija jis bėgo, moteris kartojo: „Ne, tikrai nieko dabar nežinau.“

Papildyta 12.13 val. Įvykio liudininkai portalui 15min.lt pasakojo, kad po bėgimo užgeso vadinamojo minimaratono dalyvio gyvybė. Garbaus amžiaus, jau žilstelėjęs vyriškis sėkmingai pasiekė finišą, užsuko į specialią zoną, kur bėgikai grąžina vadinamuosius čipus – mikroschemas, pagal kurias fiksuojamas tikslus bėgimo laikas. Netrukus aplinkiniai ėmė šaukti medikų pagalbos, maratonininkas paguldytas ant neštuvų ir išneštas į greitąją.

Popietę paaiškėjo, kad Vilniaus maratone užgeso vilniečio, lengvosios atletikos veterano Laimučio Petrausko (gim. 1936 m.) gyvybė. Pirminiais duomenimis, neatlaikė sportininko širdis. Teigiama, jog ir ankstesniais metais per varžybas L.Petrauskas turėdavo sveikatos problemų.  

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius