Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

LNK žinios: D.Kedžio dukrai atliktos reikalingos ekpertizės, mergaitė kalba tiesą

Su pedofilijos tyrimo medžiaga gerai susipažinęs pareigūnas LNK patvirtino, kad penkiametę Drąsiaus Kedžio dukrą tyrę ekspertai nustatė, kad mergaitė kalba tiesą. Aiškėja, kad įvardytas kaip neva trūkstamas ikiteisminiam tyrimui psichologinis-psichiatrinis testas mažametei Drąsiaus Kedžio dukrai buvo atliktas dar rugpjūtį, praneša LNK žinios.
Drąsiaus Kedžio dukra
Kadras iš D.Kedžio filmuotos medžiagos / Kadras iš D.Kedžio filmuotos medžiagos

Pasak LNK pranešimo, teismo psichiatrijos tarnyba tyrimo rezultatais neabejoja ir dabar papildomai tirti sako nematanti prasmės. Šaltinių teigimu, ekspertai nustatė, kad mergaitė neturi polinkio meluoti.

Pasak tyrimą atlikusios Valstybinės teismo psichiatrijos tarnybos vadovo, dar rugpjūtį atlikto testo rezultatais jie neabejoja ir dabar dar kartą tirti, kai mergaitė izoliuota nuo artimųjų ir yra Vaiko raidos centre, nemato prasmės. Valstybinė teismo psichiatrijos tarnyba tyrimus atlieka tik tuomet, kai paskiria teisėsaugos institucijos – prokuratūra ar teismas. Iki šiol buvo tvirtinama, kad tėvas atsisakė leisti daryti tokį tyrimą.

„Dukrai jau visus tyrimus mūsų teismo psichiatrai, vaikų teismo psichiatrai, teismo psichologai, vaikų ekspertai atliko, na, o išvadų aš negaliu komentuoti. Kada tie tyrimai buvo atlikti? Tyrimai buvo atlikti šiais metais kažkur rugpjūčio mėnesį. Ar papildomų tyrimų dabar neketinama atlikti? Mūsų ekspertams nekilo abejonių ir prokuratūrai nekilo abejonių dėl ekspertų išvadų, todėl nemanome, kad būtina atlikti dar kažkokius papildomus tyrimus“, – LNK žinioms sakė Valstybinės teismo psichiatrijos tarnybos direktorius Konstantinas Daškevičius.

Teismo psichiatrijos tarnybos vadovas sako, kad ekspertams kilo abejonių tik dėl paties D.Kedžio psichinės būklės, tačiau jie nieko imtis esą negalėjo. Mat neturėjo nutarties tirti D.Kedžio psichikos būsenos.

Dėl galimo dukters tvirkinimo Drąsiui Kedžiui atstovavęs jo sesers vyras advokatas Aidas Venckus sako negalįs kalbėti apie tai, kad mergaitei buvo atlikta ekspertizė ir kokie jos rezultatai, kaip ir iš viso apie bylą. Esą Vilniaus apygardos prokuratūroje tiek jis, tiek jo žmona teisėja buvo prispausti pasirašyti įsipareigojimą niekam neatskleisti, ką žino apie pedofilijos skandalą.

„Kai byla buvo perduota Vilniaus apygardos prokuratūrai, į apklausą buvo iškviestas mano atstovaujamasis D.Kedys, joje dalyvavau aš. Tiek jam, tiek man buvo įteikti pasižadėjimai, tai yra draudimas, kad draudžiama komentuoti arba skelbti ikiteisminio tyrimo medžiagą“, – LNK žurnalistams sakė advokatas Aidas Venckus.

Prokurorai nekomentuoja, kodėl nieko nebuvo daroma turint psichologinio-psichiatrinio tyrimo išvadas, kaip teigiama, nurodančias, kad mažametė apie pedofiliją nemelavo.

Dar trečiadienį D.Kedžio motina pasakojo, kaip sužinojo apie galimą anūkės tvirkinimą. Esą prieš metus lovoje anūkė pradėjo ją seilėti, lyg bučiuotų ar laižytų. Vėliau esą tą patį darė ir tėčiui. Ir tik gerokai vėliau prasitarė, kad taip esą ją nurengęs elgiasi Andrius Ūsas. Vėliau esą mergaitė atpažino ir teisėją Joną Furmanavičių.

Kaip paslaptį močiutei ir tetai, tėvo seseriai, mergaitė papasakojo ir daugiau. Tikindama, kad mama neleido jai apie tai kalbėti, penkiametė papasakojo, kaip buvo tvirkinama, verčiama santykiauti oraliniu būdu.

Bet ketvirtadienį D.Kedžio motina tikina negalinti apie anūkės tvirkinimą kalbėti. Seneliams nuvažiavus įVvaiko raidos centrą aplankyti anūkės, pareigūnai pareikalavo pasirašyti pasižadėjimą apie bylą nekalbėti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius