Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kaune prie naktinio klubo nužudytas žmogus (papildyta 15.55 val., video)

Kauno policija ieško nusikaltėlių, prie naktinio klubo nužudžiusių 29-erių kaunietį.
Klubo prieigos
Kauno policija / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kaip informuoja Policijos departamentas, naktį iš penktadienio į šeštadienį, apie 2.45 val. Kaune, Laisvės al., prie klubo „Metelica“, kilus konfliktui, vyriškis peiliu sužalojo nenustatytos tapatybės 25-30 metų vyriškį.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Naktinio klubo Metelica kiemas
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Naktinio klubo „Metelica“ kiemas

Dėl durtinės žaizdos kojos kirkšnyje vyriškis buvo paguldytas į ligoninę. Šeštadienį apie 19.30 val. jis mirė.

Kauno policija dėl nužudymo pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Papildyta 15.20 val.: Sekmadienį paaiškėjo, jog nužudytasis yra kaunietis. Gegužę 29-ąjį gimtadienį atšventęs V.G. policijai buvo žinomas. Tačiau pareigūnai nelinkę sieti jo praeities su penktadienį įvykusiu konfliktu.

Papildyta 15.55 val.: Su 15min.lt susisiekė šio nusikaltimo liudininku ne savo noru tapęs kaunietis Jurijus (tikras vardas ir pavardė redakcijai žinomi, - aut. past.). Jis tikino, jog prie klubo vyrą užpuolė 5 jauni vyrai. Be to, jis neslėpė įtariantis, jog dėl nelaimės iš dalies kalta ir klubo apsauga bei administracija, laiku nepasirūpinusi iškviesti pagalbą prie klubo gulinčiam sunkiai sužeistam vyrui. Medikus ir policiją iškvietė Jurijus ir kartu buvę draugai.

Iš klubo išprašė prieš pat muštynes?

Kaip pasakojo Jurijus, penktadienio vakarą jis su kompanija praleido „Metelicoje“. Apie 2.30 val. nusprendę eiti namo susimokėjo už gėrimus ir patraukė prie durų. Pasak Jurijaus, tuo pat metu, kai jie pasuko link durų, pamatė, jog iš klubo apsauginiai išveda ir vyrą, kuris neilgai trukus lauke buvo užpultas ir nudurtas.

„Nei aš, nei kiti kartu buvę nepastebėjo, kad jis ką nors būtų padaręs, dėl ko apsauginiai turėtų išvesti iš klubo. Klube jis buvo vienas. Tačiau nepaisant to, kad jis netriukšmavo, administratorė priėjo prie apsaugos ir paprašė jį išmesti iš klubo“, – pasakojo vyras. Pasak Jurijaus, vos jiems ir „išmestajam“ atsidūrus lauke prie vyro pribėgo penki jaunuoliai ir ėmė mušti: „Keturi jų spardė, vienas badė“. Nusikaltimą mačiusio kauniečio teigimu, tuo metu lauke nebuvo nė vieno klubo apsaugos darbuotojo. „Negaliu teigti, jog užpuolimas buvo suderintas su apsauga ar administratore. Tačiau prie išmesto vyro jaunuoliai supuolė kaip tik tada, kai apsauginiai jį išvedė į lauką“, – teigė Jurijus. Užpuolikų klubo viduje jis nematė.

Nusikaltimo metu be Jurijaus kompanijos prie klubo buvo ir daugiau žmonių, tačiau niekas nesureagavo į, kaip tada visiems pasirodė, paprastas muštynes. Susidomėjimo aplinkiniams nesukėlė ir po kelių minučių kraujo klane vienas likęs sumuštas klubo lankytojas. Tikrinti pulsą, kviesti greitąją ir policiją pradėjo tik Jurijaus draugai. „Greitoji atvažiavo per pusvalandį. Tuo metu nudurto vyro pulso aš jau neužčiuopiau. Vėliau paskambinę policininkai patvirtino, kad jis mirė“, - sakė pašnekovas. Labiausiai jį ir kartu buvusius draugus nustebino, jog sunkiai sužalotu žmogumi, gulinčiu vos už kelių metrų nuo klubo durų, nesusidomėjo „Metelicos“ personalas ir apsauga.

„Mes ėmėm kelti triukšmą klube. Prašėm ledo, kviesti greitąją, policiją. Bet niekas nereagavo“, – prisiminė kaunietis. Jis prasitarė, jog iš administratorės išgirdo dviprasmišką frazę: „Mes mokam policijai“. Tačiau vėliau, kai draugui filmuojant telefonu bandė išprovokuoti tai pakartoti, administratorė savo frazės „nebeatsiminė“. Kauniečių užfiksuotuose kadruose nematyti nusikaltimo. Kadrai padaryti jau po to, atslūgus pirmajam šokui. Tačiau žiaurų įvykį turėjo užfiksuoti prie įėjimo į klubą esančios stebėjimo kameros. Pasak klubo atstovų, visa medžiaga jau perduota policijai.

„Metelica“ atstovai: tai ne klubo kaltė

Įvykio liudininkų mestus kaltininkus klubo „Metelica“ atstovai kategoriškai atmetė. Pasak klubo marketingo vadovės Zitos Barusevičienės, nusikaltimas padarytas lauke, ne klube. O muštynių ne viduje apsaugos darbuotojai negali sukontroliuoti. 

VIDEO: Incidentas prie klubo Kaune

„Konflikto viduje nebuvo. Pas mus su metalo detektoriais tikrinami visi ateinantys į klubą: su ginklais neįleidžiami. Apsauga griežta“, – sakė klubo atstovė. Pašnekovė paneigė ir Jurijaus minėtą faktą, jog prieš pat muštynes auką klubo apsauga išprašė į lauką.

„Iš klubo jis pats išėjo, O lauke jau ir įvyko konfliktas. Kiek suprantu, prisirinko žmonių iš išorės“, – tikino Z.Barusevičienė. Daugiau įvykio aplinkybių „Metelicos“ atstovė negalėjo pakomentuoti, nes, kaip pati prisipažino, nedirba Kaune. Jos nebuvo laikinosios sostinės klube ir nusikaltimo naktį.

Z.Barusevičienės teigimu, anksčiau prie „Metelicos“ nėra buvo tokių nelaimių: „Manau, kad dabar yra pablogėjusi bendra kriminalogeninė situacija. Kaip suprantu, Laisvės alėja dabar Kaune yra viena iš tų vietų, kur kriminalų daugiausia“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius