-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Palangos oro uoste galvą persišovusio pasieniečio būklė – vis dar sudėtinga

Ranką prieš save Palangos oro uoste pakėlęs pasienietis vis dar ligoninėje. Vis dar nežinoma ar jis galės grįžti į tarnybą.
Palangos oro uostas
Palangos oro uostas / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.

Šį trečiadienį keičiantis Valstybės sienų apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnų pamainoms tarptautiniame Palangos oro uoste aptiktas pareigūnas su šautine žaizda galvoje. Šalia parkritusio vyro gulėjo jo tarnybinis ginklas. Leisgyvis 43-iejų vyras išgabentas į ligoninę, kur buvo reanimuojamas. 

Teigiama, kad jo sveikatos būklė vis dar sudėtinga. Iš karto imta spėlioti, kad Pakrančių apsaugos rinktinės Sargybos būrio specialistas galėjo bandyti pasitraukti iš gyvenimo dėl asmeninių aplinkybių.

Šis įvykis kolegoms priminė kitą tragiškai pasibaigusį atvejį VSAT. Vilniuje dirbęs pasienietis tarnybiniu ginklu atėmė sau gyvybę. 

Anot tarnybos Viešųjų ryšių skyriaus viršininko Giedriaus Mišučio, kol neatliktas tyrimas, sunku spręsti, kokios aplinkybės pastūmėjo Palangoje dirbusį vyrą tokiam žingsniui. 

„Jo darbas buvo vertinamas normaliai, buvo skatinimas. Sunku pasakyti, kodėl jis taip pasielgė. Tikimės, paaiškės po tyrimo“, – aiškino G.Mišutis. 

Pasak jo, pasieniečių priėmimas į tarnybą – sudėtingas. Jie turi atitikti ir fizinius reikalavimus, tiriamas jų psichologinis pasiruošimas. „Iš tų, kurie nori tarnauti – patenka tik mažuma. Dažniausiai tarnybai trukdo sveikata. Be to, kas dvejus metus pareigūnai siunčiami pasitikrinti, taip pat tiriama ir psichologinė jų būklė. Labai griežtai vertinamas tinkamumas eiti pareigas“, – aiškino G.Mišutis. 

Jis kol kas negalėjo pasakyti ar po šio incidento Palangoje dirbęs pasienietis galės grįžti į tarnybą. „Dar anksti kalbėti, kol jis ligoninėje“, – pridūrė jis. 

Psichologinės pagalbos telefonai
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius