-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Alytaus Ekonominės policijos skyriaus viršininko nesugundė pavaldinės siūlytas kyšis

Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus vyriausioji tyrėja R.M. kaltinama bandymu perduoti 400 eurų kyšį savo skyriaus viršininkui.
Antikorupcinę akciją „Kyšis išpurvina“
Asociatyvinė iliustracija: antikorupcinė akcija „Kyšis išpurvina“ / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Praėjusią savaitę Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Imuniteto skyriaus pareigūnai sulaikė šio komisariato Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus vyriausiąją tyrėją R.M., kuri bandė perduoti 400 eurų kyšį savo skyriaus viršininkui. Vadovas bandytas papirkti dėl to, kad nebūtų pradėtas ikiteisminis tyrimas kitoje medžiagoje pagal LR BK 204 str., dėl svetimo prekių ar paslaugų ženklo naudojimo. Iš savo pavaldinės gavęs pinigus, skyriaus viršininkas kreipėsi į Imuniteto pareigūnus, pirmadienį informuoja Policijos departamentas.

Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Imuniteto skyriaus pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą, kuriam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

Minėtoje medžiagoje atliekant patikrinimą, iš privačios įmonės parduotuvės buvo išimtas didelis kiekis daiktų (drabužių, kvepalų) su galimai suklastotais firminiais prekių ženklais. Įmonės savininkė, siekdama, kad nebūtų pradėtas nusikalstamos veikos tyrimas, kreipėsi į savo pažįstamą Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus vyriausiąją tyrėją R.M., prašydama už kyšį daryti poveikį savo viršininkui. Tyrėjams kontroliuojant pareigūnės veiksmus ir jai perdavus pinigus savo vadovui, R.M. buvo sulaikyta.   

Pareigūnei pareikštas įtarimas pagal LR BK 22 str. 1 d. ir 227 str. 2 d. (pasikėsinimas papirkti), ji nušalinta nuo tarnybos. Įmonės savininkei pareikštas įtarimas pagal LR BK 226 str. 1 d. (prekyba poveikiu). Ikiteisminis tyrimas pradėtas ir dėl rastų bei išimtų daiktų su paženklintais svetimais ženklais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius