-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Alytaus policijai užteko poros savaičių, kad paskelbtų kvailiausią 2015-ųjų kontrabandininką

„Butu 3 vnt 5 prie turgaus“, – tokią trumpąją SMS žinutę, darbo dienai einant į pabaigą, sausio 13-ąją gavo Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato (toliau – Alytaus apskr. VPK) Viešosios tvarko skyriaus Prevencijos poskyrio pareigūnas. Iš nežinomo telefono numerio gautas pranešimas pareigūnui sukėlė įtarimą, jis su rašančiuoju užmezgė kontaktą. „Butu 3 dezes prilek 5 prie turgaus“, – gauta nauja trumpoji žinutė tik dar labiau intrigavo teisėsaugininką.
Kontrabandinės cigaretės
Kontrabandinės cigaretės / Alytaus policijos nuotr.

Nedelsdamas laiko, apie susirašinėjimą jis pranešė Imuniteto tarnybai, o į pagalbą pasitelkęs kolegas išvyko į su pašnekovu sutartą vietą.

Iš kontrabandinių rūkalų praturtėti svajojęs vyriškis SMS žinutę netyčia parašė kaip tik ten, kur reikia – Alytaus policijos pareigūnui.

Sutartu laiku, sutartoje vietoje, Alytaus rajone, Kaniūkų kaime, netoli turgavietės, pareigūnai sulaikė 34 metų Alytaus rajono gyventoją, kurio registruota gyvenamoji vieta Šiaurės Airija. Jo vairuojamame „VW Golf“ automobilyje rasta 1 500 pakelių cigarečių, žymėtų Baltarusijos Respublikos banderolėmis, pasakojama Alytaus apskrities VPK komunikacijos grupės atstovų trečiadienį paviešintame pranešime, pavadintame „Pats kvailiausias kontrabandininkas“.

Sulaikytas vyriškis geranoriškai leido apžiūrėti jo gyvenamąją vietą Alytaus rajone, pareigūnai daugiau akcizais apmokestinamų prekių ar kitų daiktų, turinčių reikšmės tyrimui, nerado.

Įtariamasis kontrabandininkas, pristatytas į Alytaus apskrities VPK, teisėsaugininkams paaiškino, kad pasikrovęs į jo motinai priklausantį automobilį cigaretes, patraukė Vilniaus link.

Važiuojant, ties Kaniūkų kaimu, prispyrė gamtiniai reikalai ir kur buvę kur nebuvę prie jo prisistatė policijos pareigūnai. Lyg tyčia, pažeidėjo nelaimei, teisėsaugininkai pastebėjo automobilyje pūpsančias kontrabandines cigaretes. Vyriškis prisiminė, kad cigaretes iš nepažįstamo asmens pirko dar praėjusiais metais ir mokėjo litais.

Jam pradėta administracinė teisena už akcizais apmokestinamų prekių laikymą, gabenimą, naudojimą ar realizavimą pažeidžiant nustatytą tvarką. Už tai vyriškiui gresia bauda nuo 2 896,20 iki 5 792,40 eurų su šių prekių konfiskavimu.

Iš kontrabandinių rūkalų praturtėti eurais galvojęs vyriškis, SMS žinutę parašė kaip tik ten, kur reikia – Alytaus policijos pareigūnui. Nelaimėlis „užsidirbo“ ne tik baudą eurais, bet ir administracinę atsakomybę.

Alytaus policijos nuotr./Kontrabandinės cigaretės
Alytaus policijos nuotr./Kontrabandinės cigaretės

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius