-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Alytaus policininkai Tomas Pakutka ir Egidijus Simokaitis už kyšininkavimą mokės baudas

Policijos patrulis 35 metų Tomas Pakutka už reikalautą 600 litų kyšį, o jo kolega 38 metų Egidijus Simokaitis už tarpininkavimą perduodant pinigus ketvirtadienį Kauno apygardos teisme nubausti piniginėmis baudomis.
Teisiami policininkai
Teisiami policininkai (kairėje - T.Pakutka) / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

T.Pakutkai skirta 31 tūkst. 200 litų bauda, E.Simokaičiui – 5,2 tūkst. litų. Pinigus valstybei šiuo metu laikinai nuo pareigų nušalinti pareigūnai turės sumokėti per 2 mėnesius, kitaip jų laukia areštas.

Teismo sprendime aiškinama, kad E.Simokaičiui skirta mažesnė bauda už tai, kad jis tik kėsinosi talkininkauti perduodant pinigus, be to, noriai bendradarbiavo su bylą tiriančiais pareigūnais.

T.Pakutkai skirta 31 tūkst. 200 litų bauda, E.Simokaičiui – 5,2 tūkst. litų.

T.Pakutka savo kaltės tyrimo metu nepripažino, bet teismas nusprendė vis tiek neskirti įkalinimo bausmės, nors baudžiamajame kodekse už kyšininkavimą numatyta ir tokia bausmė. 

Po posėdžio policininkai atsisakė komentuoti bylą ir planus, ar skųs paskelbtą sprendimą. 

Bylos duomenimis, Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Viešosios tvarkos skyriaus mobiliojo būrio patrulis T.Pakutka pernai budėjimo metu sustabdė kelių eismo taisykles pažeidusį vairuotoją, kuris neturėjo teisės vairuoti. Policininkas pažadėjo nebausti pažeidėjo, jei šis sumokės 600 litų.

Alytaus apskrities VPK Kelių policijos skyriaus vyresnysis patrulis E. Simokaitis tarpininkavo perduodant pinigus.

Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Imuniteto poskyrio ir Organizuoto nusikaltimo tyrimo skyriaus pareigūnai gavę pranešimą apie neteisėtus dviejų pareigūnų veiksmus sulaikė pareigūnus įvykio vietoje ir uždarė į areštinę.

E.Simokaitis ne kartą yra sulaikęs bandžiusius jį papirkti kelių eismo taisyklių pažeidėjus ir ant tarnybinio automobilio turėjo kelis lipdukus „Neimu kyšio“.

E.Simokaitis ir T.Pakutka turi apdovanojimų už gerą tarnybą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius