Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Alytaus teismui nepavyko pradėti Kedžių ir Audronės Skučienės bylos

Alytaus rajono apylinkės teismui trečiadienį nepavyko pradėti nagrinėti Audronės Skučienės, Laimos Kedienės ir jos sutuoktinio Vytauto Andriaus Kedžio bylos dėl trukdymo antstolio veiklai.
Audronė Skučienė
Audronė Skučienė į teismo posėdį neatvyko / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

A.Skučienė, kuriai dar pateikti įtarimai dėl pasipriešinimo pareigūnams, neatvyko į bylos posėdį. Teisėja Asta Jakučiūnienė BNS sakė, kad išvakarėse gautas pranešimas, jog A.Skučienė susirgo.

Kedžiai buvo atvykę į savo bylą, tačiau nedalyvaujant trečiai kaltinamajai, byla pradėta nebuvo, nes to neleidžia įstatymai.

Prie Kedžių ir A.Skučienės bylos Alytaus teismas ketina grįžti sausio 29 dieną.

Bylos duomenimis, kovo 23 dieną šie Garliavos gyventojai įtariami trukdę antstolės, siekusios vykdyti teismo sprendimą, veiklai. A.Skučienė įtariama pasipriešinimu tarnybos pareigas atlikusiems policijos pareigūnams.

Policijos pareigūnas, kuriam Drąsiaus Kedžio teta A.Skučienė, kaip įtariama, bandė nuplėšti kaukę, byloje pateikė 10 tūkst. litų neturtinės žalos ieškinį.

Už trukdymą teisėjo, prokuroro, ikiteisminio tyrimo pareigūno, advokato ar teismo antstolio veiklai baudžiama viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Už pasipriešinimą valstybės tarnautojui ar viešojo administravimo funkcijas atliekančiam asmeniui baudžiama viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės atėmimu iki trejų metų.

Dabar jau miręs D.Kedys kaltino savo buvusią sugyventinę Laimutę Stankūnaitę pardavinėjus dukterį pedofilams.

Vilniaus teismas vieninteliam bylos kaltinamajam velioniui Andriui Ūsui paskelbė išteisinamąjį nuosprendį, tačiau Vilniaus vaiko teisių specialistai jį apskundė, todėl  nuosprendis šioje baudžiamojoje byloje nėra įsiteisėjęs. L.Stankūnaitei jokie įtarimai nepateikti. Tuo remdamasis Kėdainių rajono apylinkės teismas mergaitės gyvenamąją vietą nustatė su motina.

Ilgą laiką D.Kedžio ir L.Stankūnaitės dukra gyveno senelių ir tetos buvusios teisėjos Neringos Venckienės namuose Garliavoje. Motinai ir antstoliams ilgą laiką nepavyko įvykdyti teismo sprendimo ir susigrąžinti dukrą iš globojamų giminaičių.

Pernai gegužės 17 dieną Kauno rajone, Garliavoje, dalyvaujant 240 policijos pareigūnų, įvykdytas teismo sprendimas ir aštuonerių metų mergaitė perduota motinai L.Stankūnaitei. Dabar jos abi yra valstybės saugomos liudytojos.

Žemiau galite peržiūrėti Alytaus naujienų portalo alytausgidas.lt trečiadienį filmuotą vaizdo medžiagą iš teismo koridorių ir prieigų.

VIDEO: Alytaus rajono apylinkės teismo apsauga buvo sustiprinta

VIDEO: Alytaus rajono apylinkės teisme - Vytautas A. Kedys

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius