-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Antradienį pasieniečiai sulaikė penkis, įtariama, vogtus automobilius

Per vieną dieną – antradienį - pasieniečiai sulaikė rekordinį skaičių, įtariama, vogtų automobilių – net 5. Dvi mašinos sulaikytos pasienyje su Lenkija, trys – pasienyje su Baltarusija.
Antradienį pasieniečiai sulaikė penkis, įtariama, vogtus automobilius.
Antradienį pasieniečiai sulaikė penkis, įtariama, vogtus automobilius. / VSAT nuotr.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Lazdijų rinktinės Kalvarijos užkardos pasieniečiai sulaikė du vogtus automobilius, teigiama VSAT pranešime.

Kalvarijos savivaldybėje, kelyje Suvalkai–Marijampolė, jie sustabdė iš Lenkijos įvažiuojantį automobilį „BMW 530“ su lietuviškais numeriais.

2004 m. laidos mašiną vairavo 32-ejų Vilkaviškio rajono gyventojas. Dokumentų patikrinimo metu jis VSAT pareigūnams pateikė, įtariama, suklastotą transporto priemonės registracijos liudijimą.

Tikrindami kėbulo numerį pasieniečiai nustatė, kad jis taisytas iškalus nevienodo dydžio skaičius ir raides. Be to, ant mašinos pritvirtinti numerio ženklai buvo savos gamybos ir neatitiko valstybinių numerio ženklų standartų.

Dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo Lazdijų rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Vilkaviškio rajono gyventoją pasieniečiai uždarė į areštinę. „BMW 530“ saugomas Kalvarijos užkardoje.

Pasieniečiai dar vieną vogtą automobilį sulaikė Kalvarijos savivaldybės Mergutrakio kaimo ribose. Maždaug už 3,5 km nuo sienos su Lenkija jie sustabdė „Volkswagen Golf“ lietuviškais numeriais. Jį vairavo 35-erių Vilkaviškio rajono gyventojas, neturėjęs nei mašinos registracijos liudijimo, nei vairuotojo pažymėjimo.

Ant automobilio vairuotojo durelių spynelės pasieniečiai aptiko laužimo žymių. Užvedimo spynelė irgi buvo išlaužta. Kalvarijos pasieniečiai išsiaiškino, kad šio 1992 m. laidos „Volkswagen Golf“ kaip vogto nuo praėjusių metų rugpjūčio ieško Kauno policija.

Be to, paaiškėjo, kad ant mašinos buvo užkabinti kitam automobiliui priklausantys numeriai. Sulaikytą vairuotoją ir automobilį VSAT pareigūnai perdavė į pasienį su Lenkija atvykusiems Kauno policininkams.

Du įtartinus į Baltarusiją važiavusius automobilius sulaikė VSAT Varėnos rinktinės pasieniečiai.

Šalčininkų kontrolės punkte išvykstant iš Lietuvos buvo patikrintas 34-erių baltarusio vairuojamas „Citroen C5“ prancūziškais numeriais. 2003 m. laidos mašiną užsienietis pirko Lietuvoje.

VSAT pareigūnai nustatė, kad transporto priemonės registracijos liudijimas, įtariama, yra suklastotas. Baltarusiui teko namo grįžti be pirkinio. Dėl suklastoto dokumento Varėnos rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. „Citroen C5“ saugomas Tribonių užkardoje.

Raigardo punkte Druskininkų užkardos pasieniečiai patikrino 44-erių tauragiškio vairuojamu automobilvežiu į Baltarusiją gabenamų automobilių dokumentus. VSAT pareigūnai nustatė, kad vienas jų – 2006 m. laidos „Peugeot 407“ be numerių – kaip vogtas yra ieškomas Danijos teisėsaugininkų.

Mašina buvo nukelta nuo automobilvežio. Varėnos rinktinėje dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Tauragiškiui leista automobilvežiu su kitais automobiliais išvykti, o „Peugeot 407“ saugomas Druskininkų užkardoje.

Dar vieną vogtą mašiną antradienį sulaikė VSAT Vilniaus rinktinės Operatyvinės veiklos skyriaus pareigūnai Medininkų kontrolės punkte. Į Baltarusiją 2003 m. laidos automobiliu „Renault Megane“ prancūziškais numeriais vyko 25-erių metų baltarusis, mašiną įsigijęs Lietuvoje. Paaiškėjo, kad šis automobilis nuo 2010 m. lapkričio kaip vogtas ieškomas Prancūzijoje.

Dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo ar realizavimo VSAT Vilniaus rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Vairuotojas po apklausos paleistas. „Renault Megane“ saugomas Vilniaus rinktinėje.

Iš viso šiemet VSAT pareigūnai sulaikė 74, įtariama, vogtus automobilius, kuriais bandyta vykti per Lietuvos sieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius