-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Apie pavogtą automobilį policijai melavęs kaunietis atsidūrė teisiamųjų suole

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų tyrimo valdybos Autotransporto priemonių grobimų tyrimo skyriaus pareigūnai atskleidė melagingą pranešimą apie automobilio vagystę, siekiant pasipelnyti.
Plaktukas
Plaktukas / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Sausio 7 dieną į policiją kreipėsi 26 metų kaunietis, pranešdamas, kad pavogtas jam priklausantis automobilis „Audi Allroad“, stovėjęs Demokratų gatvėje, ties 34 namu. Dėl 2000 metų laidos automobilio vagystės savininkas teigė patyręs 25 tūkst. litų nuostolį.

Ikiteisminį tyrimą atliekantiems pareigūnams nukentėjusiojo išdėstytos aplinkybės sukėlė įtarimą, todėl tiriant šį nusikaltimą, buvo nuspręsta panaudoti šiais metais įsigytą kriminalistinę techniką – melo detektorių. Atlikus tyrimą, paaiškėjo, kad kaunietis T.M melagingai pranešė apie automobilio vagystę. Vėliau vyriškis prisipažino, kad tai padarė, nes norėjo gauti draudimo išmoką už tariamai pavogtą automobilį.

Paaiškėjus naujoms aplinkybėms, iki šiol neteistas T.M iš nukentėjusiojo tapo įtariamuoju. Vasario 1 dieną jam pareikštas įtarimas dėl melagingo pranešimo apie nebūtą nusikaltimą, už ką gali grėsti laisvės atėmimas iki trejų metų. Šiuo metu įtariamajam skirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas niekur neišvykti.

Pasak Autotransporto priemonių grobimų tyrimo skyriaus viršininko Giedriaus Sklado, praėjusiais metais jo pavaldiniai ištyrė 8 atvejus, kai buvo melagingai pranešta apie automobilio vagystę. Pareigūno teigimu, melagingai pranešant apie panašaus pobūdžio nusikaltimus, siekiama pasipelnyti, dažniausiai tikintis gauti draudimo išmoką. Pareigūnai tikisi, kad įsigyta nauja technika palengvins tirti panašaus pobūdžio nusikaltimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius