-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Apsimetėliu policininku patikėjusi įmonės vadovė neteko 6 tūkst. eurų

Su Alytaus policija susisiekusi moteris prisipažino, kad patikėjusi telefoniniu sukčium padiktavo ne tik asmeninės, tačiau ir įmonės banko sąskaitų slaptažodžius. Dėl to sukčiai praturėjo daugiau nei 6 tūkst. eurų.
Telefoniniai sukčiai
Asociatyvi iliustracija / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Kaip 15min informuoja policija, sausio 10 d. Alytaus apskrities VPK gautas vienos uždarosios akcinės bendrovės direktorės pareiškimas.

Anot įmonės vadovės, telefonu paskambino nepažįstamas vyras ir prisistatęs policijos pareigūnu apgaule išviliojo elektroninės bankininkystės prisijungimo kodus.

Tiesa, apsimetėliu patikėjusi moteris telefonu padiktavo ne tik asmeninės, tačiau ir įmonės banko sąskaitos duomenis, kurie leido sukčiui pasiglemžti 6340 eurų.

Dėl įvykio Alytaus apskrities policija pradėjo ikiteisminį tyrimą. Jo metu bus bandoma išsiaiškinti telefoninio sukčiaus tapatybę ir jo bendrininkų duomenis.

15min primena, kad tokius tyrimus turėtų palengvinti Vidaus reikalų ministerija (VRM) parengtas planas pataisas, kuriuo numatoma registruoti išankstinio apmokėjimo mobiliojo ryšio korteles įsigyjančių asmenų duomenis. Tai atimtų iš telefoninių sukčių anonimiškumo pranašumą, kadangi reikalui esant policijos pareigūnai galėtų lengvai pasiekti jų duomenis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius