Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Armėnas į Lietuvą važiavo neturėdamas reikalingų dokumentų

Prie sienos su Lenkija VSAT pareigūnai sulaikė armėną, neturėjusį būtinų kelionės dokumentų. Užsieniečiui teko sumokėti baudą.
Dokumentų patikra Kybartų pasienio punkte
Dokumentų patikra pasienyje / VSAT nuotr.

Valstybės sienos apsaugos tarnyba praneša, kad trečiadienį vakare VSAT Lazdijų rinktinės Nelegalios migracijos prevencijos ir kontrolės skyriaus pasieniečiai ties Lazdijų rajono Akmenių kaimu, kelyje Seinai – Lazdijai, patikrinti sustabdė automobilį Peugeot 308 belgiškais valstybiniais registracijos numeriais. Mašina ką tik buvo įvažiavusi iš Lenkijos.

Belgijoje legaliai išsinuomotą automobilį vairavo leidimą laikinai gyventi šioje valstybėje turintis Rusijos pilietis. Jo asmens bei transporto priemonės registracijos dokumentai jokių įtarimų VSAT pareigūnams nekėlė.

Tačiau kontrolės metu paaiškėjo, kad automobilio keleivis – 27 metų Armėnijos pilietis – turi tik leidimą laikinai gyventi Belgijoje. Toks dokumentas suteikia teisę jo turėtojui laivai keliauti Šengeno erdvėje, tačiau kartu yra privaloma pateikti ir asmens dokumentą – savo šalies piliečio pasą arba tapatybės kortelę. Armėnas nė vieno iš šių dokumentų neturėjo.

Dėl užsieniečio atvykimo į Lietuvą tvarkos pažeidimo VSAT pareigūnai vyrui surašė administracinės teisės pažeidimo protokolą ir skyrė 250 Lt baudą. Ją armėnas sumokėjo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius