-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Auka atleido, teismas nepasigailėjo

Žiauriai 8 metais vyresnę sugyventinę suspardęs Darius Gaigalas Lietuvos apeliacinio teismo (LAT) malonės nesulaukė. Nuteistojo neišgelbėjo net tai, kad neįgali po egzekucijos tapusi moteris jam atleido ir panoro susitaikyti.
Temos: 1 Egzekucija

Pasvalio rajone Pervalkų kaime gyvenanti 46 metų Dalia K. nuo sugyventinio agresijos nukentėjo 2009–ųjų liepos 18 dieną. D.Gaigalas dėl padaryto sunkaus sveikatos sutrikdymo nubaustas laisvės atėmimu trejiems su puse metų. Nors didžiausia bausmė už tokį nusikaltimą siekia iki 12 metų, nuteistasis nutarė kreiptis į teismą prašydamas anksčiau paleisti iš įkalinimo įstaigos.

D.Gaigalas sugyventinę sumušė gyvenamojo namo kieme. Vyriškis, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, iš pradžių Daliai K. sudavė ranka, vėliau kelis kartus įspyrė moteriai jau parkritus ant žemės. Smurtautojo nesustabdė net tai, kad egzekuciją stebėjo mažametė dukra. Medicinos ekspertai suskaičiavo, kad iš viso nukentėjusiajai suduoti devyni smūgiai.

Kraujuojanti Dalia K. pagalbos sulaukė iš netoliese gyvenančios kaimynės. Didelį skausmą kentusiai sugyventinei iškviesti greitosios medicinos pagalbos darbuotojai. Tik ligoninėje moteris prisipažino, kas su ja taip žiauriai pasielgė.

Pasvalio ligoninėje nukentėjusiajai medikai nustatė trūkusį inkstą, todėl ligonė nedelsiant buvo išgabenta į Panevėžio apskrities ligoninę. Moteris buvo operuota, pažeistas inkstas pašalintas. Vėliau Daliai K. prireikė atlikti ir skrandžio operaciją.

Tris vaikus iš ankstesnės santuokos turėjusi moteris su D.Gaigalu susilaukė dar dviejų atžalų. Tada dar 13–metį berniuką priglobė nukentėjusiosios sesuo, šešiametė mergaitė iki teismo liko D.Gaigalo globoje.

Apeliaciniu skundu D.Gaigalas tikino, kad teismas neatsižvelgė į tai, jog jis visiškai pripažino savo kaltę ir nuoširdžiai gailisi: „Susitaikiau su nukentėjusiąja. Anksčiau nebuvau teistas ir neturėjau kitų nusižengimų, auginu du mažamečius vaikus (dukrai šešeri metai, o sūnui – keturiolika). Atžalomis rūpinausi iki suėmimo, nes motina dirbo ir neturėjo galimybės jų prižiūrėti.“

LAT teisėjų kolegijos tokie nuteistojo argumentai neįtikino – bausmė liko nepakeista.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius