Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aukštas FNTT pareigūnas girtas partrenkė motociklininką, iš įvykio vietos nuvažiavo, vėliau policininkus „atleido“ iš darbo (nuotraukos, papildyta 9.52 val.)

Vos metams likus iki pensijos aukštas FNTT pareigūnas, atrodo, susigadino savo karjerą. Būdamas girtas, pareigūnas automobiliu partrenkė motociklininką, iš įvykio vietos nuvažiavo, o sulaikytas policininkus „atleidinėjo“ iš darbo. FNTT praneša, kad pareigūnui gresia atleidimas iš darbo.
Pareigūno automobilis po avarijos
Pareigūno automobilis po avarijos / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Kaip informuoja Policijos departamentas, pirmadienį, apie 22 val., Vilniuje, Eišiškių pl. ir Metalo g. sankryžoje, nuosavas automobilis Volvo V50, įtariama vairuojamas ne tarnybos metu neuniformuoto neblaivaus Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos prie VRM Neteisėto paramos panaudojimo tyrimo skyriaus viršininko Kastyčio Balaišio (gim. 1971 m.) atsitrenkė į motociklą Yamaha YZF-R1, kurį vairavo R.B. (gim. 1988 m.).

Po avarijos FNTT pulkininko leitenanto automobilis iš įvykio vietos nuvažiavo.

Nukentėjęs motociklininkas dėl kojos sumušimo ir nubrozdinimo paguldytas į ligoninę.

Iš avarijos vietos nuvažiavusį pareigūno automobilį policijos patruliai aptiko netoliese, Metalo g. Stovinčiame automobilyje sėdėjo FNTT skyriaus viršininkas. Automobilio padangos buvo nuleistos, priekis sudaužytas.

Pulkininkas leitenantas atsisakė tikrintis girtumą. Bendraudamas su policininkais, aukštas pareigūnas šiuos vis gąsdino „atleidimais“ iš darbo. Nepaisant to, Vilniaus policija dėl avarijos pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Šaltinių teigimu, K.Balaišiui vos metai yra likę iki pensijos.

Papildyta 9.52 val.: Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba informuoja, kad antradienį FNTT direktoriaus Vitalijaus Gailiaus pavedimu pradėtas tarnybinis patikrinimas dėl Tarnybos Neteisėto paramos panaudojimo tyrimo skyriaus viršininko Kastyčio Balaišio rugpjūčio 30 dieną, kaip įtariama, įvykdyto eismo įvykio.

Gavus duomenų iš Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato, bus sprendžiamas klausimas dėl K.Balaišio atsakomybės.

Jei pasitvirtins įtarimai, Vidaus tarnybos statutas už pareigūno vardo diskreditavimą nustato griežčiausią tarnybinę nuobaudą – atleidimą iš vidaus tarnybos, rašoma FNTT pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius