-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aukštumalos upei pamaryje žvejai už karšius moka savo gyvybėmis

Anksti ryte, kai pamario žvejai gaudė karšius, ugniagesiai iš Aukštumalos upelio ištraukė nuskendusio žvejo kūną. Žvejys šeštadienį kartu su trimis bendražygiais atvyko pagaudyti karšių. Nelaimė įvyko naktį, kai kiti trys žvejai saldžiai miegojo.
Nuskendo žvejys
Nuskendo žvejys / 15min.lt nuotr.

Trys vyriškiai ir moteris iš Radviliškio į pamarį atvyko šeštadienį. Įsitaisė Aukštumalos upės pakrantėje. Ši upė jungia Atmatos upę su Krokų lankų draustiniu.

Bandė žvejoti, tačiau menkai kibo. Du vyriškiai ir moteris nuėjo į automobilį miegoti, o 46-erių lokomotyvo depo darbuotojas nesusitaikė su prastu laimikiu – pasiliko žvejoti.

Užkabinę kabliukais ir pritraukę prie kranto žvejai suprato pagavę skenduolį.

Iš ryto prie upės prisirinko daugybė žvejų ir užėmė pozicijas karšiams gaudyti. Keletas iš jų pastebėjo vandenyje plūduriuojant kažką įtartino.

Užkabinę kabliukais ir pritraukę prie kranto žvejai suprato pagavę skenduolį. Iškvietė specialiąsias tarnybas ir toliau ramiai žvejojo. Karšiai atrodė svarbesni ir tuomet, kai nelaimės vietoje dirbo ugniagesiai.

Atvykę gelbėtojai ištraukė nelaimėlį. Iškart paaiškėjo, kad tai aplinkui meškeres laikančių kolega – žvejys. Jis mūvėjo neperšlampančias kelnes, tačiau buvo be žvejybinių batų. Taip pat sužvejotos ir į vandenį sukritusios meškerės.

Tai jau antras atvejis šiemet, kai Aukštumala pareikalauja žvejo gyvybės.

Pirminiais duomenimis, žvejas tamsoje galėjo paslysti. Toje vietoje upė iškart gili. Greičiausiai batus nusimovė vandenyje, kad galėtų stipriau įsispirti į krantą, tačiau tamsa, šokas ir gylis buvo pražūtingi.

Širdies priepuolio galimybė sunkiai tikėtina – vyras vandenyje grūmėsi dėl gyvybės. Bendrakeleiviai tuo metu dar miegojo automobilyje.

Tai jau antras atvejis šiemet, kai Aukštumaloje nuskęsta žvejys. Prieš kelias savaites vanduo pasiglemžė dar vieno žvejo gyvybę. Šį atvejį primena ant kranto dar stovintis krepšelis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius