-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baltarusius kontrabandininkus pelkėje sugaudė vokiečių aviganis Rolfas

Ketvirtadienio vakarą pasieniečiai su šunimi pelkėje gaudė baltarusius kontrabandininkus, į Lietuvą atgabenusius cigarečių. Iš viso pasienyje su Baltarusija buvo sulaikyti keturi šios šalies ir vienas Vilniaus rajono gyventojas bei 5 tūkst. pakelių cigarečių.
Kontrabanda
Kontrabanda / VSAT nuotr.

Sulaikymo operaciją Valstybės sienos apsaugos (VSAT) Vilniaus rinktinės pareigūnai surengė bendradarbiaudami su kolegomis Baltarusijos pasieniečiais.

Vilniaus rajono Nemėžėlės kaimo prieigose Vilniaus rinktinės operatyvininkai ir Specialiosios paskirties būrio pareigūnai surengė pasalą. Ketvirtadienį vakare jie pastebėjo keturis asmenis, kurie nešini dėžėmis perėjo sieną iš Baltarusijos ir judėjo į Lietuvos gilumą. Čia kontrabandininkų laukė bendras, kuris prisidėjo prie ketveriukės.

Pasaloje tūnoję pasieniečiai nuprendė sulaikyti pažeidėjus. Šie metė dėžes ir tamsoje miškingoje vietovėje spruko. VSAT pareigūnams pavyko sulaikyti du vyrus – tai minėtas Lietuvos pusėje laukęs 32-ejų Vilniaus rajono gyventojas bei 42-ejų Baltarusijos piliečiu prisistatęs nešikas. Kiti trys kontrabandininkai pabėgo į Lietuvos gilumą.
Įvykio vietoje buvo aptikti 5 tūkst. pakelių cigarečių „Fest 7“ su Baltarusijos banderolėmis.

Persekioti bėglius buvo pasitelktas Specialiosios paskirties būrio kinologas su tarnybiniu vokiečių aviganiu Rolfu. Patikrinęs aplinkines vietoves keturkojis pasieniečių pagalbininkas aptiko pėdsakus ir savo šeimininką bei dar vieną kartu buvusį VSAT pareigūną ėmė vesti pelkingomis vietomis.

Rolfas pelke sekė apie 2 kilometrus. Vietomis šuo tiesiog plaukė vandeniu, o paskui jį skubėjusiems pasieniečiams teko iki pusės bristi per pelkių dumblą.

Pagaliau šuo VSAT pareigūnus atvedė iki nuvirtusių medžių krūvos, po kuriais slėpėsi trys pasprukę kontrabandininkai. Du iš jų Rolfo šeimininkas ir jo kolega iškart sulaikė ir surakino antrankiais, o trečias pažeidėjas vėl tamsoje spruko.

Komandą sulaikyti bėglį gavęs Rolfas jį pelkėje prisivijo maždaug už puskilometrio. Išsigandęs kontrabandininkas griuvo į dumbliną vandenį ir saugomas vokiečių aviganio nejudėjo tol, kol atskubėjęs VSAT kinologas sulaikė ir jį.

Paaiškėjo, kad iki siūlo galo pelkėje permirkę sulaikytieji sienos pažeidėjai ir kontrabandininkai irgi yra baltarusiai – tai 20-metis bei 24-erių ir 28-erių vyrai.

Visus penkis sulaikytuosius pasieniečiai uždarė į areštinę. VSAT Vilniaus rinktinėje dėl kontrabandos ir neteisėto valstybės sienos perėjimo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius