-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Banditų spąstų išvengęs verslininkas Anupras Mišeikis: už mane yra daug turtingesnių žmonių

„Šią savaitę atšvenčiau 41-ąjį gimtadienį ir naują gimimo dieną”, – „Lietuvos rytui” ištarė verslininkas Anupras Mišeikis, kurį banditai ketino pagrobti, atimti turtą ir galbūt nužudyti.
Anupras Mišeikis
Anupras Mišeikis / Vilniaus policijos nuotr.

Istorijos pradžia: Vilniuje sulaikyta pavojinga nusikaltėlių gauja

Nusikaltėlių planus susidoroti su Vilniuje gerai žinomo „Belmonto“ pramogų komplekso savininku A.Mišeikiu sugriovė sostinės policijos Organizuotų nusikaltimų tyrimo tarnybos pareigūnai.

Praėjusią savaitę jie sulaikė devynių plėšikų gaują. Jos nariai buvo suplanavę scenarijų, panašų į buvusio „Mažeikių naftos“ vadovo Gedemino Kiesaus pagrobimą.

Automobiliu važiuojantį „Belmonto“ komplekso savininką būtų sustabdę policininkais persirengę banditai, nuvežę į iš anksto parengtą vietą ir kankinę tol, kol jis būtų perrašęs jiems visą savo turtą. Neatmetama, kad po to jau niekas nebebūtų matęs verslininko gyvo.

Verslininkas net nenumano, kodėl galėjo tapti banditų taikiniu. „Lietuvoje yra daug už mane turtingesnių žmonių. Mano verslas yra legalus. Esu taikus žmogus ir stengiuosi nesivelti į jokius konfliktus.

Nesu ir iš tų, kurie mėgsta didžiuotis turtais ar rodytis viešumoje – iki šiol nesu davęs nė vieno interviu žurnalistams“, – sakė A.Mišeikis.

Užpraeitą trečiadienį į „Belmonto“ kompleksą atvyko būrys policininkų ir pradėjo ieškoti A.Mišeikio, norėdami įspėti apie pavojų. Šis labai nustebo, kai policininkai pareiškė, kad jis ir galėjo būti nukentėjusysis.

„O kai sužinojau, kad buvo planuojama mane pagrobti ir galbūt nužudyti, ištiko lengvas šokas“, – tvirtino verslininkas.

„Kartu su kitais policininkais atvykęs komisaras man pasakė, kad pavogti priekiniai mano automobilio numeriai, ir paprašė, kad leisčiau paimti mašiną patikrinti. Tik vėliau sužinojau, jog per patikrinimą pareigūnai aptiko prie mano mašinos nusikaltėlių pritvirtintą sekimo įrenginį – taip buvo stebimas kiekvienas mano žingsnis“, – pasakojo A.Mišeikis.

Verslininkas viena ausimi sako girdėjęs, kad jį ketinusi grobti gauja susirinkdavo šalia „Belmonto“ komplekso esančiame stadione žaisti futbolo.

Faktai

Vilniaus teisėsaugininkai maždaug metus stebėjo gaują, kuri buvo suplanavusi pagrobti verslininką A.Mišeikį. Pareigūnai neoficialiai ją vadino „mokesčių inspekcija“. Mat šie nusikaltėliai reketavo nelegalia veikla užsiimančius vilniečius: kontrabandininkus, nelegalius prekiautojus akcizinėmis prekėmis.

Bet policija neturi duomenų, kad tuo užsiėmė banditų taikiniu tapęs A.Mišeikis.

„Galbūt nusikaltėlių apetitas išaugo ir jie, nusižengę savo principams, ėmė dairytis kitokių aukų“, – teigė Vilniaus policijos viršininkas Kęstutis Lančinskas.

Sulaikyta grupuotė – tai prieš keletą metų sutriuškintos Smauglių gaujos atšaka, kurios nariams – nuo 30 iki 40 metų. Kai kurie anksčiau jau teisti. Pareigūnams įkliuvo ir šios grupuotės vadeiva.

Nusikaltėliai pinigų reikalaudavo skirtingais metodais. Vienas jų – apsirengę policijos uniformomis nusikaltėliai sustabdydavo aukos automobilį, nusiveždavo į nuošalią vietą ir įtikindavo atiduoti turtą.

Sulaikytiesiems pareikšti įtarimai dėl ginkluoto nusikalstamo susivienijimo organizavimo, plėšimo, turto prievartavimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius