-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bandymai siųstis kvaišalus paštu: įtartiniausias adresas – Nyderlandai, populiariausia – „žolė“

Per tris dienas muitininkai sulaikė dešimt pašto siuntų su, įtariama, narkotikais.
Muitinės tikrinimas
Muitinės tikrinimas / Muitinės kriminalinės tarnybos nuotr.
Temos: 2 Muitinė Paštas

Vien per tris pirmąsias balandžio dienas Lietuvos muitinės pareigūnai sulaikė dešimt pašto siuntų, kuriose, pirminiais duomenimis – narkotikai: kokainas, sintetiniai kanabinoidai, LSD, kanapės. Pakuočių svoris: nuo 6 iki 600 g.

Galbūt ne visais atvejais įtarimai pasitvirtins, bet labai tikėtina, kad tai – 10 naujų ikiteisminių tyrimų ir 10 jaunuolių su „teistumu“ biografijoje.

Muitinės atstovai primena – pagal Lietuvos Respublikos Baudžiamojo kodekso 199 str. 3 dalį narkotikų siuntimas (ar siuntimasis) paštu kvalifikuojamas kaip sunkus nusikaltimas – narkotikų kontrabanda, už kurią numatyta laisvės atėmimo bausmė nuo 3 iki 10 metų.

Patikslintais duomenimis per 2016 m. I ketvirtį Lietuvos muitinėje pradėti 59 ikiteisminiai tyrimai dėl narkotikų pašto siuntose (iš viso dėl narkotikų kontrabandos pradėtas 62 tyrimas).

Iš Nyderlandų sulaikytos 28, iš Didžiosios Britanijos – 12, iš Ispanijos – 12, iš Vokietijos 4, o iš Čekijos 2 pašto siuntos, kuriose rasta didesnis ar mažesnis kiekis kvaišalų.

Daugiausia siųsta marihuanos (14 atvejų) ir sintetinių kanabinoidų (10), 8 kartus mėginta siųsti ecstasy, o 7 – kokainą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius