-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Barbarai nerimsta: ketvirtadienį ugniagesiai 100 kartų vyko gesinti degančios žolės

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas informuoja, kad praėjusią parą ugniagesiams teko gesinti 128 gaisrus ir atlikti 22 kitus gelbėjimo darbus. Žmonių aukų išvengta, ugnis siaubė namus ir kitus pastatus.
Dega sausa žolė
Dega sausa žolė / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Ketvirtadienį vakare Biržų rajono Zaprutiškio kaime užsiliepsnojo nežinomo savininko šiuo metu negyvenamas namas. Kai ugniagesiai atvyko į gaisro vietą, medinį pastatą jau siaubė liepsnos, o namo stogas buvo įgriuvęs. Per gaisrą sudegė namo stogas ir perdanga, išdegė vidus. Įvykis tiriamas.

Šiuo metu nenaudojamas gyvenamasis namas ketvirtadienį vėlai vakare užsidegė ir Kėdainių rajono Vosbučių kaime. Ir čia ugniagesiams pasiekus įvykio vietą namo stogas bei perdanga buvo sukritę. Kadangi namas yra pelkėtoje vietoje ir privažiuoti nebuvo įmanoma, ugniagesiai nutiesė apie 300 metrų magistralinę liniją ir tiekė vandenį iš upelio, tačiau liepsnos vis tiek smarkiai nuniokojo medinį pastatą. Gaisro priežastys tiriamos.

Dar vienas jau negyvenamas namas penktadienio naktį degė Panevėžyje, Tilvyčio gatvėje. Per gaisrą išdegė medinio dviejų aukštų namo mansarda, apdegė ir buvo nuardyta dalis stogo. Ir šio gaisro aplinkybės aiškinamos.

Ketvirtadienį anksti ryte Trakų rajono Ismonių kaime užsiliepsnojo ūkinis pastatas. Gaisro metu sudegė pastato stogas, išdegė vidus, aprūko greta stovinčio namo sienos, tačiau namas buvo išsaugotas. O gaisro priežastys nustatinėjamos.

Dar vienas ūkinis pastatas pavakary degė Panevėžyje, Kęstučio gatvėje. Ugnis nudegino stogo dangą, medines stogo konstrukcijas, palėpę ir ten buvusius daiktus. Įvykis tiriamas.

Dėl trumpo jungimosi elektros instaliacijoje vakare užsidegė Kėdainių rajono Daumantų kaimo gyventojos garažas. Per gaisrą sudegė garaže stovėjęs lengvasis automobilis VAZ 21013 bei lengvojo automobilio priekaba.

Utenos rajone, Juškėnų kaime, popiet užsidegė medinė daržinė. Pastatas ir jame buvęs turtas sudegė. Aplink pastatą dar išdegė apie 80 arų sausos žolės.

Gesinti degančios žolės ugniagesiai ketvirtadienį skubėjo dar 100 kartų. Nors oro sąlygos šalyje yra permainingos, žolės degintojai kai kuriose vietovėse, kur nelyja, sugeba sukelti po keliolika gaisrų. Štai Klaipėdos apskrityje ketvirtadienį buvo įregistruotas 21 toks gaisras, Šiaulių ir Telšių apskrityse – po 18, Kauno – 15. O iš viso šiemet yra užfiksuoti 732 žolės gaisrai, kuriuose išdegė apie 1 200 ha žemės plotas.

Ugniagesiai prašo savaitgalį nedeginti sausos žolės ir neniokoti visų mūsų turto – gamtos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius