Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Baukutės vyras Rupulevičius, kuris įtariamas pasprukęs iš avarijos, atsisakė duoti parodymus

Dėl avarijos, per kurią, kaip įtariama, Seimo narės Astos Baukutės vyras Kęstutis Rupulevičius visureigiu Vilniaus centre nuvertė šviesoforą ir iš įvykio vietos pabėgo, pradėtas ikiteisminis tyrimas. Generalinė prokuratūra praneša, kad K.Rupulevičius pirmadienį atsisakė duoti parodymus.
A.Baukutė ir K.Rupulevičius
A.Baukutė ir K.Rupulevičius / „Scanpix“ nuotr.

Kaip rašoma Generalinės prokuratūros pranešime, Vilniaus apskrities Vyriausiojo policijos komisariato Nusikalstamų veikų eismo saugumui tyrimo skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kelių eismo saugumo taisyklių pažeidimo (Baudžiamojo kodekso 281 str. 2 d.), kurį kontroliuoja Vilniaus miesto apylinkės prokuratūra.

Pirminiais duomenimis, automobilį Toyota Land Cruiser galimai vairavo K.Rupulevičius. Pastarasis, pasinaudodamas Baudžiamojo proceso kodekso 82 str. 3 d. nuostatomis, t. y. asmuo, kuris prokuroro nutarimu apklausiamas apie savo galimai padarytą nusikalstamą veiką, turi teisę apklausos metu turėti įgaliotąjį atstovą, atsisakė duoti parodymus apie eismo įvykį.

Policijos duomenimis, praėjusią savaitę Vilniuje dienos metu automobilis sankryžoje trenkėsi į šviesoforą, jį nuvertė ir iš įvykio vietos pasišalino.

Kadangi neapklausti visi proceso dalyviai, prokuratūra detaliau ikiteisminio tyrimo nekomentuoja.

15min.lt jau skelbė, kad prieš savaitę Vilniaus centre, Gedimino pr. ir A.Goštauto g. sankirtoje, visureigis nuvertė šviesoforą ir iš įvykio vietos nuvažiavo.

Po kiek laiko paaiškėjo, kad automobilį vairuoti galėjo Seimo narės Astos Baukutės vyras Kęstutis Rupulevičius. Taip pat paaiškėjo, kad visureigiu, pagal dokumentus, naudojasi aplinkos ministro patarėjo K.Rupulevičiaus žmona Seimo narė A.Baukutė.

Tačiau Seimo narė prisipažino, kad ji neturi vairuotojo pažymėjimo, o vyras ją kartais nuveža į susitikimus su rinkėjais.

Už visureigį, kuriuo miesto centre vartomi šviesoforai, moka visi mokesčių mokėtojai. Išperkamosios nuomos mokestis – 2815 litų per mėnesį, už šį 2006 metų gamybos visureigį mokamas iš A.Baukutei skiriamų lėšų parlamentinėms išlaidoms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius