Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Benzininiu pjūklu kaimyną užpuolęs panevėžietis nuteistas aštuonerių metų laisvės atėmimu

Nesantaiką su kaimynu sprendęs smurtu ir tarsi siaubo filme užpuolęs jį su veikiančiu benzininiu pjūklu rankose 36 metų panevėžietis Arvydas Trakelis Panevėžio apygardos teismo nuosprendžiu nuteistas aštuonerių metų laisvės atėmimu už pasikėsinimą nužudyti ir suimtas teismo salėje.
Benzininis pjūklas. Asociatyvinė nuotr.
Benzininis pjūklas. Asociatyvinė nuotr. / Made-in-chine com nuotr.

Iš nuteistojo nukentėjusiajam priteista dvidešimt tūkstančių litų neturtinės žalos ir 3234 litai gydymo išlaidų valstybinei ligonių kasai.

Panevėžio apygardos prokuratūros prokurorės Jelenos Sabaliauskienės, palaikiusios valstybinį kaltinimą nagrinėjant šią bylą teisme, teigimu, su kaimynais konfliktuodavęs ir vieną jų sužalojęs kaltinamasis savo grasinimus nužudyti siekė įvykdyti pavojingu gyvybei įrankiu – veikiančiu benzininiu pjūklu ir nusikalstamos veikos tikslo nepasiekė dėl ne nuo jo priklausančių aplinkybių.

Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnų ikiteisminio tyrimo metu surinktais duomenimis, pernai vasarą nesantaiką su kaimynu kieme smurtu sprendęs neblaivus aukštaūgis panevėžietis Arvydas Trakelis užpuolė 20 metų vyresnį ir smulkesnio kūno sudėjimo nukentėjusįjį su įjungtu benzininiu pjūklu ir grasino jį papjauti.

Gyvybės atėmimo nukentėjusysis išvengė tik aktyviai pasipriešinęs ir kitam vyrui padėjus smurtautoją pargriauti ant žemės. Į pjūklą įsisukusi nukentėjusiojo drabužio skiautė nebeleido grandinei toliau suktis ir jį sustabdė.   

Pasak prokurorės, baudžiamasis įstatymas numato, kad pasikėsinimas padaryti nusikalstamą veiką yra tyčinis veikimas ar neveikimas, kuriais tiesiogiai pradedamas daryti nusikaltimas ar baudžiamasis nusižengimas, jeigu veika nebuvo baigta dėl nuo kaltininko valios nepriklausančių aplinkybių. Už tyčinį nužudymą baudžiama laisvės atėmimu nuo 7 iki 15 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius