-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 04 25 /18:17

Betvarkydamas Lazdijų bažnyčios tvorą, meistras tarp akmenų rado įmūrytą kaukolę

Betvarkydamas nugriuvusią akmeninę Lazdijų šv. Onos bažnyčios šventoriaus tvorą, žinomas vietos akmens meistras Raimundas Talubinskas bažnyčios šventoriaus tvoroje rado įmūrytą žmogaus kaukolę.
Kaukolė buvo įmūryta tarp tvoros akmenų
Kaukolė buvo įmūryta tarp tvoros akmenų / Vilmos Danauskienės nuotr.

Pasak meistro, kaukolė buvo įmūryta tarp tvoros akmenų, viršutinėje tvoros dalyje. 

„Nuėmus akmenį, pasimatė kažkoks tarsi kaulas. Ne itin malonus jausmas buvo. Per dešimtmetį, kai mūriju akmenimis, pirmą kartą tokį radinį teko rasti“, – sakė R.Talubinskas. 

Bet vietos klebonui toks radinys nepasirodė reikšmingas. Atskubėjęs į vietą, dvasininkas kaukolę įsidėjo į celofaninį krepšį ir nusinešė į bažnyčią.

„Kai man paskambino, dar jokių policininkų nebuvo ten. Aš atvykau, tvarkingai įdėjau tą kaukolę į krepšį ir nunešiau į bažnyčią. Sakėm, palaidosime šventoriuje vėliau. Ar nežinojau, kad tokiu atveju reikia kreiptis į policiją? Na, dabar jau žinau“, – paskambinęs žurnalistei teigė Lazdijų šv. Onos parapijos klebonas Nerijus Žvirblys. 

Tačiau Lazdijų rajono policijos komisariato pareigūnams bažnyčios šeimininko sprendimas – rastą kaukolę laikyti bažnyčioje – nepatiko. Jie radinį iš klebono paėmė ir pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Pasak Lazdijų rajono policijos komisariato viršininko Valdo Vabuolo, ikiteisminis tyrimas pradėtas siekiant nustatyti rastos kaukolės amžių ir galimą mirties priežastį.

Spėjama, kad kaukolė gali būti čia palaidoto lazdijiškio. Ten, kur dabar plyti Lazdijų bažnyčios šventorius, užpraėjusio šimtmečio pabaigoje, apie 1875-uosius metus, buvo Lazdijų miestelio kapinės. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius