-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bloga žinia ekskomisaro Kaliačiaus šeimai: teks apmokėti valdžios atsiųsto buldozerio sąskaitą

Antradienio pavakarę Vilniaus rajono apylinkės teismas paskelbė esminį sprendimą, regis, nesibaigiančioje nelegalių statinių ant tvenkinio kranto istorijoje.
Tai tik fragmentas viso komplekso, kurį Svironyse neteisėtai pastatė buvęs Vilniaus policijos vadovas.
Tai tik fragmentas viso komplekso, kurį Svironyse neteisėtai pastatė buvęs Vilniaus policijos vadovas. / „Scanpix“ nuotr.

Valdininkai teismo prašė: leiskite nugriauti neteisėtus pastatus už valstybės pinigus, o vėliau pateikti sąskaitą saviveiklininkams.

Šiandien Vilniaus rajono apylinkės teismo teisėja Rosita Patackienė paskelbė, jog šis Vilniaus apskrities viršininko administracijos (VAVA) prašymas yra tenkintinas.

„Scanpix“ nuotr./Sūnus A.Kaliačius
„Scanpix“ nuotr./Sūnus A.Kaliačius

Teismas atmetė tik tą prašymo dalį, kurioje VAVA atstovai prašė jau dabar išieškoti iš Andriaus Kaliačiaus bei bendrovės „Kalenas“ lėšas, kurių reikia pastatams griauti. Teismo nuomone, pirmiausia VAVA turi iki galo užtikrinti tvarką nelegalioje A.Kaliačiaus statybvietėje, o tada susumuoti visas išlaidas ir pateikti galutinę sąskaitą.

Statybininkas – komisaras

Naujienų portalas 15min.lt primena, jog ši istorija prasidėjo dar 2000-aisiais metais, kai buvęs Vilniaus policijos viršininkas Erikas Kaliačius be jokių leidimų ėmėsi statyti poilsio ir pramogų kompleksą Svironyse (Vilniaus r.).

Maža to, E.Kaliačiaus nurodymu į statybvietę policijos tarnybiniu transportu keletą metų būdavo masiškai vežami sulaikytieji iš areštinės: jie buvo išnaudojami kaip nemokama darbo jėga. Už šį piktnaudžiavimą ekskomisaras yra nuteistas.

E.Kaliačius jau buvo spėjęs įkurti bendrovę „Kalenas“, kuri turėjo organizuoti jo statomame komplekse poilsio bei pramogų verslą.

Sodyba – iš rankų į rankas

Kilus neramumams, E.Kaliačius šį objektą padovanojo sūnui, o pastarasis sodybą pardavė.

Pirmiausia turtas registruotas Eglės Marytės Bimbirienės vardu, tačiau po kurio laiko aštuoniasdešimtmetė moteris mirė, tad sodybą paveldėjo jos dukra.

„Scanpix“ nuotr./Ekskomisaras E.Kaliačius
„Scanpix“ nuotr./Ekskomisaras E.Kaliačius

Dar 2006 metų lapkritį tas pats Vilniaus rajono apylinkės teismas nutarė, kad nelegalieji Kaliačių statiniai privalo būti nugriauti. Tačiau šis sprendimas nebuvo vykdomas, todėl VAVA atstovams vėl teko kreiptis į teisėjus, kad šie uždegtų žalią šviesą valdiškiems buldozeriams.

Kūlių ežero apsauginėje juostoje neteisėtai išdygo prieplauka, atraminė siena, keli rąstiniai namai, šašlykinė. Komisaro sūnus teismuose aiškindavo, esą prieplauką ir sienelę pastatė ne jis – ten viskas taip jau buvo.

Vienaip ar kitaip, visą šią nelegalią infrastruktūrą anksčiau ar vėliau teks ne tik nugriauti, bet iškrapštyti visus pamatus, kad vietovė būtų kuo panašesnė į pirminį gamtos vaizdą.

Nors formaliai sodyba dabar priklauso ne A.Kaliačiui bei jo tėvo įsteigtai „Kaleno“ bendrovei, būtent jie teismo sprendimu yra įpareigos sutvarkyti sodyboje viską taip, kaip buvo iki statybų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius