Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Bus teisiami dėl mokesčių sukčiavę Lietuvos ir Latvijos verslininkai

Klaipėdos apygardos prokuratūra kartu su Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos Klaipėdos apygardos valdybos pareigūnais baigė didelės apimties baudžiamąją bylą dėl turtinių bei mokestinių nusikaltimų
Klaipėdos jūrų uostas
Įmonė neva remontavo laivus. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Byla su kaltinamuoju aktu perduota nagrinėti Klaipėdos apygardos teismui.

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad užsienio įmonių „BIREX GMBH“ ir ,,SHIP REPAIRS LTD“ vadovas, 47 m. klaipėdiškis S.K. susitarė su Latvijoje gyvenančiu, tačiau Klaipėdoje registruotos UAB ,,Klaipėdos Mareco“ 64 m. direktoriumi A.O., imituodami tariamą paslaugų pirkimą, pasisavinti ,,Klaipėdos Mareco“ pinigines lėšas, kas leistų sumažinti privalomus sumokėti mokesčius valstybei.

Pasak kaltinamojo akto, 2004–2006 m. S.K. išrašė fiktyvias sąskaitas – faktūras apie tai, kad neva įmonės ,,BIREX GMBH“ ir ,,SHIP REPAIRS LTD“ ne kartą remontavo bendrovės „Klaipėdos Mareco“ laivus, už ką pastaroji joms sumokėjo per 2 mln. litų. Tokia pinigų suma iš „Klaipėdos Mareco“ bankinės sąskaitos Lietuvoje per kelis kartus buvo pervesta į minėtų bendrovių sąskaitas viename iš Latvijos bankų. Iš jo pinigai buvo nuimti grynaisiais ir įtariamieji juos tarp savęs pasidalino.

Be to, šios fiktyvios finansinės operacijos buvo įtrauktos į UAB „Klaipėdos Mareco“ buhalterinę apskaitą ir jų duomenys panaudoti, pildant metines pelno mokesčio deklaracijas – dėl to bendrovė išvengė per 300 tūkstančių litų privalomojo sumokėti valstybei pelno mokesčio.

Valstybinė mokesčių inspekcija byloje pareiškė daugiau nei 319 litų civilinį ieškinį.

Už didelės vertės svetimo turto pasisavinimą įstatymas numato laisvės atėmimo bausmę iki 10 metų, o už didelės vertės turtinės prievolės išvengimą (sukčiavimą) – iki 8 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius