-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Buvę omonininkai iš Latvijos Normundas Strapcanas ir Germanas Buniatovas Vilniuje nepasirodė, teismas jų ieškos

Lietuvos apeliacinis teismas Medininkų žudynių byloje penktadienį nesulaukė iš Latvijos kviestų dviejų liudytojų, buvusių omonininkų – Normundo Strapcano ir Germano Buniatovo (ankstesnė pavardė – Glazovas). Latviai bus ieškomi, kad paliudytų iki gyvos galvos pirminiu nuosprendžiu nuteisto Konstantino Michailovo byloje.
Konstantino Michailovo apeliacinės bylos posėdis birželio 6 d.
Konstantinas Michailovas (dešinėje) su advokatu teisme. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Teisėjas Aloyzas Kruopys proceso dalyvius informavo, kad dėl vieno liudytojo grįžo šaukimas, pažymėta, kad galbūt netikslus adresas.

S.Buniatovui siųstas šaukimas negrįžo.

„Jų parodymai reikšmingi, apklausti šiuos liudytojus tikslinga“, – sakė prokuroras Rolandas Stankevičius.

Jis siūlė teismui kreiptis į Teisingumo ministeriją dėl kreipimosi į Latviją su teisinės pagalbos prašymu. Prokurorai taip pat įpareigoti iki artimiausio posėdžio, kuris vyks birželio 11 dieną, pateikti informaciją apie tikslią liudytojų gyvenamąją vietą, ar jie dar gyvena Latvijoje.

Buvę „omonininkai“ į Medininkų žudynių bylą nagrinėjantį Lietuvos apeliacinį teismą kviesti, kad patvirtintų, jog OMON veiksmai buvo nukreipti prieš civilius gyventojus tiek Lietuvoje, tiek Latvijoje.

„Jie (liudininkai – BNS) turi atskleisti, kad bendrai OMON veikla buvo nukreipta prieš civilius gyventojus ir kad neva egzistavo vidinė šio padalinio politika, nors man sunku tai suprasti. Kokia gali būti politika OMON viduje, jei jie yra kariai?“ – BNS yra sakęs nuteistojo Medininkų byloje Konstantino Michailovo advokatas Arūnas Marcinkevičius.

Apeliacinio teismo posėdyje taip pat paskelbta, kad atmeta K.Michailovo prašymą dėl kardomojo suėmimo panaikinimo.

„Byla nebaigta nagrinėti, jam (K.Michailovui – BNS) yra paskelbtas nuosprendis, jis nėra įsiteisėjęs. Pagrindas manyti, kad gali bėgti nuo gresiančios bausmės yra realus. Dėl kaltumo, senaties, kvalifikavimo dabar teismas negali pasisakyti, pasisakys baigiamajame dokumentu“, – sakė teisėjas A.Kruopys.

Kiti posėdžiai Medininkų žudynių byloje numatomi birželio 11 ir 12 dienomis. Į juos taip pat kviečiami ekspertai.

Lietuvos apeliacinis teismas Medininkų žudynių bylą nagrinėja beveik pustrečių metų – pirmasis posėdis įvyko 2012 metų sausio 26 dieną.

K.Michailovą 2007 metų lapkričio 28 dieną sulaikė Latvijos teisėsauga, remdamasi Lietuvos išduotu Europos arešto orderiu. Lukiškių tardymo izoliatoriuje jis laikomas nuo 2008-ųjų sausio. Vilniaus apygardos teismas K.Michailovą pripažino kaltu ir 2011 metais nuteisė kalėti iki gyvos galvos.

Ankstų 1991 metų liepos 31-osios rytą Medininkų pasienio kontrolės poste buvo šaltakraujiškai nužudyti septyni savo pareigas ėję policijos ir muitinės pareigūnai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius