Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Buvusiame greitosios pagalbos automobilyje - kontrabandinių rūkalų slėptuvė

Prie sienos su Baltarusija, Druskininkų savivaldybėje, VSAT pareigūnai sulaikė baltarusį. Jis, įsigijęs buvusį greitosios pagalbos automobilį, jame įrengtoje slėptuvėje į Lietuvą gabeno kontrabandą. Ten pat įkliuvo ir druskininkietis, baltarusiškas cigaretes slėpęs lengvajame automobilyje.
Sulaikytas automobilis
Sulaikytas automobilis / VSAT nuotr.
VSAT nuotr./Cigarečių kontrabanda
VSAT nuotr./Cigarečių kontrabanda

Kaip informuoja Valstybės sienos apsaugos tarnyba, VSAT Varėnos rinktinės operatyvininkai Raigardo pasienio kontrolės punkte patikrino iš Baltarusijos į Lietuvą vykusį mikroautobusą Volkswagen Transporter.

Jį vairavusio 46 metų Baltarusijos piliečio asmens dokumentai buvo tvarkingi. Įtarimų nekėlė ir transporto priemonės registracijos liudijimas. Tačiau VSAT pareigūnai turėjo išankstinės informacijos, kad šiuo mikroautobusu, kuriuo anksčiau važinėjo greitosios pagalbos medikų brigada, gali būti gabenamas neteisėtas krovinys.

Pasieniečiai atkreipė dėmesį į gamykloje paaukštintas Volkswagen Transporter lubas. Iš išorės įtarimų nekeliančios lubos mašinos salone atrodė specialiai pažemintos.

VSAT pareigūnams benaršant automobilį, jį vairavęs baltarusis pats prisipažino, jog lubose yra įrengta slėptuvė cigaretėms gabenti. Specialiu savadarbiu raktu jis atidarė užmaskuotą maždaug dviejų metrų ilgio ir pusmetrio pločio liuką. Čia esančioje ertmėje pasieniečiai rado 2 tūkstančius 400 pakelių cigarečių „Fest“, „Fest 7“ ir „Premier“. Visos rūkalų pakuotės buvo paženklintos baltarusiško pavyzdžio akcizo mokesčio ženklais.

Mašiną vairavusiam užsieniečiui dėl kontrabandos pradėta administracinė teisena. Automobilis ir cigaretės laikinai saugomi Druskininkų užkardoje.

Baltarusis po apklausos paleistas. Jam įteiktas šaukimas atvykti į Druskininkų miesto apylinkės teismą, kur bus nagrinėjama jo administracinė byla. Užsieniečiui už kontrabandos gabenimą gresia bauda nuo 10 iki 20 tūkst. litų ir buvusio greitosios pagalbos automobilio konfiskavimas.

VSAT nuotr./Cigarečių kontrabanda
VSAT nuotr./Cigarečių kontrabanda

Dar vieną automobilį-slėptuvę netoli Raigardo pasienio kontrolės punkto tą pačią dieną sulaikė Varėnos rinktinės Specialiosios paskirties būrio ekipažas.

Už puskilometrio nuo punkto pasieniečiai pakartotinai patikrinti sustabdė į Lietuvą ką tik įvažiavusį lengvąjį automobilį Volkswagen Passat.

Jį vairavęs 45 metų Druskininkų gyventojas pateikė tvarkingus automobilio ir asmens dokumentus, tačiau pasieniečiai įdėmiau apžiūrėjo transporto priemonės saloną.

Už galinės keleivių sėdynės specialiojo būrio pareigūnai aptiko gamyklinę ertmę, vedančią link mašinos kuro bako. Čia buvo išslapstyta 1170 pakelių cigarečių „Viceroy“, „Quuen“ ir „Mins“, paženklintų baltarusiškomis banderolėmis.

Druskininkiečiui taip pat pradėta administracinė teisena dėl kontrabandos. Nuobaudą jam skirs Druskininkų miesto apylinkės teismas. Vyrui gresia bauda nuo 10 iki 20 tūkst. litų ir mašinos konfiskavimas.

Jo vairuotas automobilis ir cigaretės laikinai saugomi Druskininkų užkardoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius