-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Byla dėl Vilniaus oro uoste nedeklaruotų 60 000 eurų: ar buvo išgirstos kirgizų maldos

Penktadienio popietę Vilniaus miesto trečiasis apylinkės teismas skandalingoje tarptautinėje byloje paskelbė tokį sprendimą, kad net kaltais pripažinti automobilių perpardavinėtojai iš Kirgizstano su ašaromis akyse dėkojo teisėjai už sąžiningumą.
Kauno automobilių turgus
Kauno automobilių turgus / Eriko Ovčarenko/dienraščio „15 minučių“ nuotr.

„Meldžiame Dievą, kad tik viskas gerai baigtųsi“, – teismo rūmuose prie rūbinės prisipažino kirgizas Kubanychbekas Kurmanbaevas.

Jo verslo partneris Kanybekas Beishenbekas Uulu nevyniodamas į vatą pridūrė: „Mums svarbiausia, kad greičiau tuos pinigus atiduotų.“

Įlipęs į teismo liftą, pakeliui į 5-ąjį aukštą K.Kurmanbaevas turėjo laiko įvertinti savo šukuoseną. „Galva pašviesėjo. Žilų plaukų per tą mėnesį daugiau atsirado...“, – atsiduso vyriškis

Apie dviejų Kirgizstano piliečių nuotykius Lietuvoje penktadienį 15min.lt jau išsamiai pasakojo –  Vilniaus oro uoste automobilių pirkėjai, grynaisiais turėję iš viso 60 700 nedeklaruotų eurų, užėjo ne į „raudonąjį“, o į „žaliąjį“ keleivių koridorių, taip pažeisdami valiutos importo tvarką.

Užsieniečiams grėsė baudos iki 10 000 litų ir bemaž 210 000 litų konfiskavimas.

Penktadienio popietę teisėjos Danutės Mickevičienės nutarimus kirgizai klausė užgniaužę kvapą.

Vertėja jiems perteikė esmę: kiekvienam iš jų už pažeidimą skiriama minimali 5 000 litų bauda, tačiau 60 700 eurų grąžinama.

K.Beishenbekas Uulu nubraukė ašarą. Netrukus atsitokėję vyrai ėmė prašyti sekretorės, kad padėkotų teisėjai už sąžiningą verdiktą.

Tiek protokolus kirgizams surašiusios Vilniaus teritorinės muitinės atstovai, tiek patys administracinėn atsakomybėn patraukti asmenys turi teisę per 20 dienų šiandienį Vilniaus miesto 3-iojo apylinkės teismo nutarimą skųsti aukštesnės instancijos teismui.

Jei apeliacinių skundų nebus, nutarimas įsiteisės ir kirgizai galės atgauti pinigus. Tiesa, privaloma sąlyga – per 40 dienų jiems būtina sumokėti baudas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius