-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Cigarečių gabenimo atvejų Eišiškių punkte padaugėjo keturiskart

Eišiškių punkte pasieniečiai sulaikė du Šalčininkų rajono gyventojus, automobilių kuro bakuose ir dvigubame dugne vežusius po tūkstantį pakelių kontrabandinių cigarečių.
Cigarečių gabenimo atvejų Eišiškių punkte padaugėjo keturiskart .
Cigarečių gabenimo atvejų Eišiškių punkte padaugėjo keturiskart. / VSAT nuotr.

Šiame punkte šiemet Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai nustatė keturis kartus daugiau kontrabandinių rūkalų gabenimo iš Baltarusijos atvejų.

Abu vyrai iš Baltarusijos šeštadienį vyko automobiliais „Volkswagen Passat“.

24-erių metų šalčininkiečio vairuota mašina VSAT Varėnos rinktinės Specialiosios paskirties būrio pareigūnams pasirodė įtartina, todėl ji buvo nugabenta į Purvėnų užkardą išsamiam patikrinimui.

Čia transporto priemonės kuro bake įrengtoje slėptuvėje pasieniečiai rado 940 pakelių cigarečių „Nz Black Super Slims“ su Baltarusijos banderolėmis.

Kitas į Lietuvą grįžtantis 24-erių Šalčininkų rajono gyventojas ir jo „Volkswagen Passat“ VSAT pareigūnams taip pat pasirodė įtartini. Purvėnų užkardoje detalaus patikrinimo metu mašinos kuro bake ir dvigubame dugne pasieniečiai rado 1060 pakelių cigarečių „Fest“ ir „Minsk Capital“ su Baltarusijos banderolėmis.

Dėl kontrabandos abiem atvejais pradėtos administracinių bylų teisenos. Surinktą medžiagą pasieniečiai perduos Šalčininkų rajono apylinkės teismui, kuris kontrabandą gabenusių vairuotojų bylas nagrinės po dviejų savaičių.

Šalčininkų rajono gyventojams gresia baudos nuo 10 iki 20 tūkst. litų ir 1997 m. laidos automobilių konfiskavimas.

Per Eišiškių punktą šiemet ypač dažnai bandoma iš Baltarusijos gabenti rūkalus juos slepiant lengvuosiuose automobiliuose. Kontrabandininkai dažniausiai taip stengiasi įsivežti maždaug po tūkstantį pakelių cigarečių.

Eišiškių punkte VSAT pareigūnai šiemet jau išaiškino 30 rūkalų gabenimo į Lietuvą atvejų ir sulaikė 20 tūkst. pakelių. Pernai per tą patį laikotarpį čia buvo užkardyti 8 kontrabandos iš Baltarusijos gabenimo atvejai, sulaikyti 500 pakelių cigarečių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius