Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Cigarečių iš Rusijos įvežęs jurbarkiškis užkliuvo tik pasieniečiams

Šakių rajone pasieniečiai sulaikė jurbarkiškį, kuris iš Rusijos į Lietuvą po muitinio patikrinimo įvežė kontrabandinių rūkalų.
Kontrabandinės cigaretės
Kontrabandinės cigaretės / VSAT nuotr.
VSAT nuotr./Kontrabandinės cigaretės
VSAT nuotr./Kontrabandinės cigaretės

Valstybės sienos apsaugos tarnyba praneša, kad ketvirtadienį VSAT Pagėgių rinktinės Ročiškių užkardos pasieniečiai Šakių rajono Ramoniškių kaimo ribose, apie pusantro kilometro nuo Ramoniškių kontrolės punkto, sustabdė automobilį Volkswagen Passat.

Jo vairuotojas, 34-erių Jurbarko gyventojas, ką tik į Lietuvą įvažiavo per Ramoniškių punktą, kur buvo patikrintas muitinės pareigūnų. Vyras buvo patikėjęs savo sėkme, nes jam pavyko į Lietuvą įvežti kontrabandos. Tačiau jo gera nuotaika subjuro, kai pasieniečiai nusprendė darsyk patikrinti Volkswagen Passat.

Patikrinę automobilio baką Rociškių užkardos pasieniečiai netruko nustatyti, kad jame yra įrengta pertvara. Vienoje dalyje buvo benzinas. Į kitą bako dalį patenkant per bagažinę buvo prigrūsta kontrabandinių cigarečių. Jų pasieniečiai rado paslėptų ir priekiniame mašinos bamperyje.

Iš viso jurbarkiškis įsivežė 621 pakelį cigarečių ,,Bond Stret Lights“ su Rusijos akcizo ženklais.

Rociškių užkardos pasieniečiai jam dėl kontrabandos pradėjo administracinės bylos teiseną. Surinktą medžiagą jie perduos Šakių rajono apylinkės teismui. Kontrabandininkui gresia bauda nuo 5 iki 10 tūkst. Lt ir automobilio konfiskavimas. Jis po apklausos paleistas.

Sulaikytos cigaretės ir automobilis saugomi Rociškių užkardoje.

Jos pasieniečiai nuolat sulaiko automobilių, kuriais iš Rusijos per Ramoniškių punktą įvažamos cigaretės, nors prieš tai šias mašinas būna patikrinę muitininkai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius