-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Daktarų“ veteranas Egidijus Abarius išteisintas žmogžudystės byloje (video)

Vilniaus apygardos teismas paskelbė palankų nuosprendį buvusiam Henytės bendražygiui E.Abariui, pravarde Goga.
Egidijus Abarius
Konvojaus jau dvejus metus visur lydimas E.Abarius išteisintas, tačiau lieka suimtas dėl įtarimų kitoje byloje. / Sauliaus Chadasevičiaus / 15min nuotr.

Neįrodžius E.Abariaus dalyvavimo buvusio Gogos darbininko Edmundo Borodino (gim. 1967 m.)žmogžudystės istorijoje, „Daktarų“ veteranas buvo išteisintas, nors prokurorų buvo įvardijamas kaip nusikaltimo organizatorius.

Dėl žmogžudystės yra nuteisti trys kiti asmenys: Virginijus Silvestravičius, Rolandas Zaveckas ir Vaidas Vansevičius.

Baudžiamoji byla kaltinamojo Regimanto Kairio atžvilgiu buvo nutraukta, suėjus senaties terminui.

Šiandieniu Vilniaus apygardos teismo nuosprendžiu, sudėjus ir subendrinus bausmes su ankstesnėmis, V.Silvestravičiui skirtas 7,5 metų laisvės atėmimas, o R.Zaveckui ir V.Vansevičiui – 6 metų laisvės atėmimas.

Tuo tarpu 53 metų E.Abarius irgi vis tiek lieka už grotų, nes laukia teismo kitoje, pagrindinėje Henriko Daktaro nusikalstamo susivienijimo baudžiamojoje byloje.

Nuosprendį perskaičiusi teisėja Laureta Ulbienė pažymėjo, jog bausmės palyginti švelnios, nes V.Vansevičius ir V.Silvestravičius prisipažino padarę nusikaltimą, gailėjosi dėl to ir padėjo teisėsaugai. R.Zaveckas kaltės nepripažino, tačiau tiesiogiai nužudyme jis nedalyvavo.

V.Silvestravičiui skirta griežčiausia 7,5 metų laisvės atėmimo bausmė, nes jis pripažintas kaltu ir dėl Arvydo Liutkaus nužudymo.

Bylos duomenimis, V.Silvestravičius 1993 metais neteisėtai įsigijo šaunamąjį ginklą ir šaudmenis. Vyras ketino tuoktis su mergina, tačiau ją po išsiskyrimo persekiojo buvęs draugas A.Liutkus. Šis grasino V.Silvestravičiui. 1993 metų rudenį Kaune važiuodamas automobiliu su draugais V.Silvestravičiaus pamatė pro šalį pravažiuojantį A.Liutkų, pasekė jį iki degalinės ir nušovė iš pistoleto TT, primena BNS.

2000-aisiais nužudytas E.Borodinas dirbo E.Abariaus namuose pagalbiniu darbininku. Gavęs duomenų, kad E.Borodinas netinkamai elgiasi su jo sūnumi, E.Abarius, pasak prokurorų, nusprendė juo atsikratyti.

Prokurorų įsitikinimu, 2000 metų vasaros pabaigoje jis įsakė keturiems „daktarų“ grupuotės nariams, šį žmogų nužudyti. E.Borodino kūnas užkastas Kulautuvos girininkijos miške, o palaikai rasti tik 2009-ųjų kovą.

Ir visi trys nuteistieji, ir prokuratūra nuosprendį gali per 20 dienų apskųsti. Prokuroras Zdislavas Tuliševskis sakė svarstysiąs tokią galimybę.

VIDEO: 15min.lt - išteisintasis Egidijus Abarius ir nuteistieji teisme

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius