Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Danijoje dviračius vogusią lietuvių gaują padėjo susekti ir Klaipėdos pareigūnai

Šią savaitę Klaipėdoje ir Tauragėje lankėsi Danijos policijos pareigūnai, kuriems, vykdant teisinės pagalbos prašymą vagysčių byloje, talkino Klaipėdos apygardos prokuratūra.
Sulaikyti dviračiai
Asociatyvinė nuotrauka. Lietuvių grupuotė vogdavo dviračius Danijoje ir gabendavo į Lietuvą. / VSAT nuotr.

Šių metų liepos mėnesį Šiaurės Zelandijos (Danija) policijoje buvo pradėti keli  ikiteisminiai tyrimai dėl dviračių vagysčių. Įtariant padarius minėtas nusikalstamas  veikas, rugpjūtį Danijoje buvo sulaikyti 6 Lietuvos piliečiai, pas juos rasta  ir kitų, kaip įtariama, iš parduotuvių vogtų daiktų, daugiausia – elektrinių  įrankių. 

Įtariama, kad didžioji dalis Danijoje pavogtų dviračių atsidūrė Lietuvoje. Čia  liepą buvo sulaikyti trys krovininiai automobiliai, kuriuose iš viso rasta 112  dviračių. Dar vienas Lietuvos piliečio vairuojamas automobilis, kaip įtariama, su 54  vogtais dviračiais rugpjūčio pradžioje buvo sulaikytas Latvijoje. 

Danų pareigūnai į Lietuvą atvyko įsitikinti, ar visi šie dviračiai buvo pavogti  Danijoje, patikslinti įtariamųjų rato, pasikeisti su kolegomis iš Klaipėdos turima  informacija ir kt. 

Nustatyta, kad organizuota dviračių vagių gauja buvo suburta specialiai tam, kad  Danijoje vogtų ir į Lietuvą gabentų pavogtus dviračius. Išsiaiškinti  šios gaujos  struktūrą, jos narių tarpusavio ryšius ir kt. danams padėjo aktyvus bendradarbiavimas su VSAT Pakrančių apsaugos rinktinės pareigūnais bei Klaipėdos  apygardos prokurorais.  Klaipėdoje  kai kurių  gaujos narių atžvigiu atliekami  ikiteisminiai tyrimai dėl vogtų daiktų realizavimo. 

Pasak danų kelionę Lietuvoje koordinavusios Klaipėdos apygardos prokurorės Margaritos Šniutytės – Daugėlienės, pastarasis danų vizitas Lietuvoje abiems pusėms  buvo labai naudingas, jis leis greičiau užbaigti tiek Danijoje, tiek Lietuvoje  atliekamus tyrimus. 

Prokurorės teigimu, dviračių vagystės Danijoje yra gana dažnas nusikaltimas, šias  itin populiarias transporto priemones šalyje vagia toli gražu ne tik Lietuvos  piliečiai, todėl šiems nusikaltimams atskleisti danų pareigūnai skiria didžiules  lėšas ir pajėgas. 

Neatsitiktinai juos šioje kelionėje lydėjo danų televizijos žurnalistė bei  fotografas, kurie rinko medžiagą reportažams apie dviračių vagystes Danijoje.  Prevencinio pobūdžio reportažai bus parodyti per Danijos TV2 televiziją. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius