-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Daugiau nei du milijonus litų iš banko Kaune pasisavinęs indas nuteistas kalėti

Kauno apylinkės teismas patvirtino ikiteisminio tyrimo metu surinktus Kauno apygardos prokuratūros Antrojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroro Donato Puzino įrodymus, jog 55 m. Indijos pilietis A. M. apgaule iš banko pasisavino per 2 milijonus litų.
Kalėjimas
Kalėjimas / 123rf.com nuotr.

Teismas, išnagrinėjęs baudžiamąją bylą, nustatė, kad A. M. su ,,Sampo banku“ sudarė faktoringo sutartį, kurios pagrindu bankas avansu sumokėdavo A. M. vadovaujamai įmonei už tariamai parduotas prekes – buitinės-komercinės paskirties kilimus - Vokietijos įmonėms.
 
,,A.M. bankui pateikdavo suklastotas pirkimo-pardavimo sutartis, neva sudarytas su Vokietijos įmonėmis, bei suklastotas sąskaitas-faktūras. Minėtos įmonės per 120 kalendorinių dienų turėdavo pervesti pinigus į ,,Sampo banką“, - sukčiavimo schemą atskleidė valstybinį kaltinimą teisme palaikęs prokuroras.
 
,,Sampo bankas“ per 1,5 metų laikotarpį pervedė į A.M. įmonės sąskaitą apie 9,5 milijonus litų, iš kurių daugiau nei 2 milijonus A. M. pasisavino.
 
,,Ikiteisminio tyrimo metu buvo siųsti teisinės pagalbos prašymai į Vokietiją. Gautas atsakymas, jog jokių sutarčių ir kilimų, kuriuos neva į Vokietiją siuntė A.M. įmonė, nebuvo“, - kalbėjo D. Puzinas.
 
Baudžiamojon atsakomybėn dėl apgaulingos apskaitos tvarkymo buvo patraukta ir A.M. žmona, tuo metu buvusi A.M. įmonės akcininkė, ir vyriausioji buhalterė.
 
Praeityje tris kartus dėl finansinių nusikaltimų teistam A.M. teismas skyrė penkerių metų laisvės atėmimo bausmę bei 13 tūkst. litų baudą.
 
Jo žmonai, R.M., skirta to paties dydžio – 100 MGL – bauda – 13 tūkst. litų.
 
Taip pat teismas visiškai tenkino "Sampo bankas“ pateiktą civilinį ieškinį ir priteisė iš sutuoktinių per 765 tūkst. eurų.
 
Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo gali būti skundžiamas Kauno apygardos teismui per Kauno apylinkės teismą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius