-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Daužydamas automobilius ir ženklus nuo Panevėžio policijos nesėkmingai spruko girtas BMW vairuotojas

Trečiadienio vakarą Panevėžyje vėl kaukė policijos sirenos. Pareigūnų reikalavimui sustoti nepakluso BMW vairuotojas, kuris vėliau sukėlė du incidentus.

Darbo pamainą pabaigę ir kelių policijos biuro link judėję pareigūnai neliko abejingi BMW vairuotojo padarytam kelių eismo taisyklių pažeidimui.

Ekipažas pastebėjo, kad Vilniaus ir Ramygalos gatvių sankryžoje BMW tiesiai šovė iš tos juostos, kuria galima važiuoti tik į dešinę.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Įvykio vietoje
Tomo Markelevičiaus nuotr./Įvykio vietoje

Neabejingi pareigūnai nusprendė BMW automobilį sustabdyti, tačiau vairuotojas nė nemanė paisyti jų teisėtų reikalavimų. Padidinęs greitį jis nurūko tolyn gatve. J.Basanavičiaus ir Aukštaičių gatvių sankirtoje vairuotojas kliudė ir apgadino kitą automobilį, bet sustoti nesiruošė.

Bėglį pradėjo gaudyti ir kiti mieste dirbę ekipažai. Netrukus BMW vairuotojas pasuko į privačių namų kvartalą ir juo skriejo dideliu greičiu, rizikingai kirsdamas nereguliuojamas sankryžas. Netrukus vairuotojas pasuko į Suvalkų gatvę, kuri baigiasi sankryža su Nemuno gatve.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Įvykio vietoje
Tomo Markelevičiaus nuotr./Įvykio vietoje

Dideliu greičiu atlėkęs BMW nė nepristabdęs įlėkė į pagrindinę gatvę ir trenkėsi į eismo srautus skiriančios žalios juostos bortus. Per juos peršokęs automobilis perskriejo ir pėsčiųjų perėją. Atsitiktinumo dėka, tuo metu Nemuno gatvės atkarpoje automobilių nebuvo, per perėją ar šaligatviu nėjo pėstieji, tad apgadinti buvo tik perėją žymintys ženklai.

Nuo smūgio į bortus automobiliui buvo pramuštos padangos, tačiau net ir tuomet bėglys nepasidavė. Spausdamas akseleratorių vairuotojas važiavo šaligatviu ir pasuko į Zikaro gatvę, tačiau netrukus buvo apsuptas policijos pareigūnų.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Įvykio vietoje
Tomo Markelevičiaus nuotr./Įvykio vietoje

Vairuotojas išlipo iš automobilio ir pasidavė, sprukti bėgte jaunuolis nebepanoro. Paaiškėjo, kad vairuotojas neturi teisių, kurios jam atimtos už neblaivumą iki 2017-ųjų metų, jaunuolis ne kartą baustas už kitus KET pažeidimus. Šį kartą jis taip pat vairavo neblaivus. Alkoholio matuoklis parodė 1,87 promilės vidutinį girtumą.

Kol policijos pareigūnai pildė įvykio dokumentus, girtas vairuotojas nusprendė pamiegoti ir užsnūdo policijos automobilyje. Apdaužytas BMW buvo nuomotas. Jį į aikštelę saugojimui išsivežė įmonės „Automera“ darbuotojai.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Įvykio vietoje
Tomo Markelevičiaus nuotr./Įvykio vietoje

Įvykio aplinkybes tiria Panevėžio kelių policija.

Dėl šio poelgio vairuotojas keliaus į teismą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius