-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl galimai neteisėto ikiteisminio tyrimo informacijos paviešinimo VMI kreipėsi į Generalinę prokuratūrą

Valstybinė mokesčių inspekcija (toliau – VMI) informuoja, kad šiandien institucijos viršininkas Modestas Kaseliauskas kreipėsi į Generalinę prokuratūrą, prašydamas ištirti, kokiomis aplinkybėmis dalis konkrečios informacijos iš ikiteisminiam tyrimui, kurį atlieka STT, pateiktos medžiagos pateko žiniasklaidos atstovams.
Lietuvos Respublikos generalinė prokuratūra
Lietuvos Respublikos generalinė prokuratūra / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

VMI vadovas taip pat prašo prokurorų leidimo atsakyti į žiniasklaidos užduotus klausimus, siekiant užtikrinti institucijos veiklos atvirumą bei skaidrumą, nes fragmentiškos informacijos paskleidimas iškreiptų realią situaciją, teigiama VMI pranešime.

VMI, vykstant ikiteisminiam tyrimui dėl galimai pažeistų viešųjų pirkimo procedūrų, vakar (gegužės 6 d.) sulaukė žiniasklaidos atstovų klausimų, kuriuose yra konkreti informacija iš dokumentų, pateiktų tyrimą atliekančioms institucijoms.

„Siekiame visuomenei atsakyti į visus iškeltus klausimus, neturime ko slėpti, tačiau be prokurorų leidimo negalime to padaryti, o fragmentiškos informacijos paviešinimas iškreiptų realią situaciją. Institucija įsprausta į kampą: žiniasklaidos atstovai pateikė konkrečius klausimus, į juos norime ir galime atsakyti, tačiau tik gavę prokurorų sutikimą“, – teigia VMI viršininkas.

VMI pažymi suteiksianti visą informaciją, dominančią žiniasklaidą bei visuomenę, gavusi leidimą. Jau anksčiau institucija pabrėžė bendradarbiausianti su tyrimą atliekančiomis institucijomis, siekdama, kad kuo greičiau būtų atsakyta į visus klausimus, užtikrinant skaidrią institucijos veiklą, kuriai buvo mestas šešėlis.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius