Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl internetinio piratavimo nubaustas KTU studentas

Ketvirtadienį Kaune įvyko Administracinio teismo posėdis dėl tinklapio tracker.lt. LANVA pirmininkas Vytas Simanavičius praneša, kad tinklapio savininkui KTU Informatikos fakulteto studentui M.R. pagal ATPK 214 str. 10 d. dėl Autorių teisių ir gretutinių teisių pažeidimo buvo skirta 1000 Lt bauda. Teismas pripažino serverio savininką kaltu ir skyrė baudą.
Interneto komentatorius.
Kompiuteris / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Teismas pagal LANVA surinktą medžiagą dėl pažeidimų ir Kauno m. Žaliakalnio PK policijos pareigūnų papildomai surinkta medžiagą  konstatavo, kad savininkas kaltas, o serverio savininkas pilnai atsako už tai, kas vyksta serveryje.

Dėl to, kad serverio arba tinklapio savininkas suteikia teisę parsisiųsti vartotojams kūrinius, tai yra neteisėtai suteikia teisę vartotojams atsigaminti kūrinius, jis pažeidžia ATGTI nuostatas, jog kūrinio autorių, audiovizualinio kūrinio pirmojo įrašo gamintojo išimtinę turtinę teisę yra leisti arba uždrausti atsigaminti kūrinį arba jo kopiją.

Taip pat serverio savininkas neteisėtai viešai internete prieinamais padare šiuos kūrinius serverio ir tinklapio pagalba, kai Torrent bylu („failu“) pagalba vartotojai gali neteisėtai siųstis kūrinius. Teismas konstatavo, kad savininkas pilnai atsako už visą informaciją, kuri yra serveryje.

Pažeidėjo kaltė buvo visiškai įrodyta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius