-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl korupcijos darbe įtariami pasienietė ir muitininkas, vieno iš jų namuose – 140 tūkst. litų grynaisiais

Pasienyje su Rusija veikiančiame Ramoniškių punkte tarnybos metu sulaikyti piktnaudžiavimu įtariami pasienietė ir muitininkas. Kratos metu vieno iš sulaikytųjų namuose rasta paslėpta apie 140 tūkst. litų įvairia valiuta, todėl tyrimas byloje tęsiamas ir dėl galimo neteisėto praturtėjimo.
Ramoniškių pasienio kontrolės punktas
Ramoniškių pasienio kontrolės punktas / VSAT nuotr.

Pasienyje su Rusija veikiančiame Ramoniškių punkte tarnybos metu sulaikyti piktnaudžiavimu įtariami pasienietė ir muitininkas.

Juos pirmadienį sulaikė Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pagėgių rinktinės Kriminalinės žvalgybos skyriaus ir Imuniteto poskyrio pasieniečiai, bendradarbiaudami su Muitinės departamento Tarnybinių tyrimų tarnybos pareigūnais.

Šie veiksmai buvo atliekami vykdant anksčiau VSAT Pagėgių rinktinėje pradėtą ikiteisminį tyrimą dėl kontrabandos per Ramoniškių punktą.

31-erių VSAT pareigūnei ir 46-erių muitinės inspektoriui, sulaikytiems tarnybos vietoje baigiantis jų darbo laikui, buvo pareikšti įtarimai dėl piktnaudžiavimo tarnyba. Kratos metu vieno iš sulaikytųjų namuose rasta paslėpta apie 140 tūkst. litų įvairia valiuta, todėl tyrimas byloje tęsiamas ir dėl galimo neteisėto praturtėjimo.

Pasieniečių atliekamą ikiteisminį tyrimą kontroliuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai, pažymima VSAT Viešųjų ryšių skyriaus viršininko Giedriaus Mišučio antradienį paviešintame pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius