-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl neteisėto žmonių gabenimo suimtas irakietis bandė nusižudyti

Pasieniečių sulaikytas ir dėl neteisėto žmonių gabenimo per sieną mėnesiui suimtas irakietis, anot policijos, areštinėje bandė kartis.
Už grotų
Už grotų / Aliaus Koroliovo nuotr.
Temos: 2 Areštinė Lazdijai

Policijos departamentas pranešė, kad suimtasis Irako pilietis pirmadienį Lazdijų rajono policijos areštinės kameroje iš kelnių diržo pasidarė kilpą ir bandė pasikarti. Užsieniečiui suteikta medicininė pagalba, jis grąžintas į areštinę. 

Irakietis policijai įkliuvo, kai automobiliu iš Lenkijos į Lietuvą gabeno keturis nelegalius migrantus, vienas kurių slėpėsi mašinos bagažinėje.

Šeštadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Lazdijų rinktinės Kalvarijos užkardos pasieniečiai Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimo ribose pasirinktiniam patikrinimui sustabdė ką tik iš Lenkijos keliu Suvalkai – Marijampolė įvažiavusį automobilį „Volkswagen Passat“ vokiškais numeriais. Jį vairavo 37-erių Irako pilietis, turintis leidimą gyventi Suomijoje. Vairuotojo dokumentai buvo tvarkingi.

Ant priekinės ir galinės sėdynių kartu keliavo dar trys vyrai, kurie jokių asmens tapatybę patvirtinančių dokumentų neturėjo. Atidarę automobilio bagažinę pasieniečiai joje aptiko gulintį dar vieną vyrą, kuris irgi neturėjo dokumentų. Nelegalių migrantų ketveriukė iš pradžių prisistatė Sirijos piliečiais.

VSAT Lazdijų rinktinėje dėl neteisėto asmenų gabenimo per valstybės sieną buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Irakietį vairuotoją pasieniečiai uždarė į Lazdijų rajono policijos areštinę. Teismas jį leido suimti mėnesiui.

Keturi keleiviai šeštadienį irgi areštinėje praleido pusdienį. Jie vėliau jau nebesivadino Sirijos piliečiais, o teigė esantys irakiečiai. VSAT pareigūnai šiuos nelegalius migrantus šeštadienį vakare perdavė Lenkijos, šalies, iš kurios jie pateko į Lietuvą, pasieniečiams. Automobilis „Volkswagen Passat“ liko Kalvarijos užkardos saugojimo aikštelėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius