-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 10 11 /15:03

Dėl pagalbos Drąsiui Kedžiui teisiama kaunietė pamena, kaip jis kalbėjo apie „velnių pedofilų“ žudymą

Teismas sostinėje penktadienį po pietų tęsė Raimundo Ivanausko ir Eglės Barauskaitės bylą dėl pagalbos Drąsiui Kedžiui nužudant Laimutės Stankūnaitės seserį ir teisėją Joną Furmanavičių. Dėl pagalbos D.Kedžiui teisiama kaunietė E.Barauskaitė teisme pareiškė: „Kaltinimus laikau daugiau nei absurdiškais!“
Eglė Barauskaitė
Eglė Barauskaitė / Aurimo Šrubėno nuotr.
Temos: 1 Drąsius Kedys

Eglė Barauskaitė penktadienį teisme pasakojo apie pažintį su Raimundu Ivanausku bei pastarojo draugais Mindaugu Žalimu ir Drąsiumi Kedžiu.

Tačiau moteris tikino esanti visiškai nekalta ir neatsakinga už pagalbą D.Kedžiui rengiantis žudynėms.

„Su kaltinimais esu susipažinusi. Laikau juos daugiau nei absurdiškais“, – teisėjams pareiškė kaltinamoji E.Barauskaitė.

Moteris pasakojo, kad su savo „buvusiu vyru“ R.Ivanausku „esame pažįstami 14 metų, kartu gyvenome gal trejus metus“.

Kaltinamoji pabrėžė, kad ir D.Kedys, ir M.Žalimas buvo Raimundo draugai, o į vyriškus reikalus ji apskritai nesikišdavo.

Vis dėlto vienas svarbesnių bylos epizodų – E.Barauskaitės, R.Ivanausko ir D.Kedžio kelionė į Vilnių pas M.Žalimą 2009 m. rugsėjo 6 d.

„Ar tuo metu buvo girdimos Drąsiaus kalbos apie kažkieno padėjimą, suluošinimą, nužudymą?“ – teisėja klausė kaltinamosios.

E.Barauskaitė atsakė, kad tokius dalykus girdėdavo nebent iš televizijos, o ne tiesiogiai iš Drąsiaus lūpų.

„Kaip suprantu, jis buvo įpykęs, jis tai rodydavo savo veiksmais tiek televizijoje, tiek laiškų rašymu“, – kalbėjo kaltinamoji, vėl akcentuodama, kad į Raimundo ir Drąsiaus pokalbius nesigilindavo.

„Ar jums girdint Kedys minėjo apie velnių žudymą, pedofilų?“ – kaltinamosios klausė bylą kuruojantis prokuroras.

„Neatsimenu, kur esu tai girdėjusi“, – kaltinamoji to neneigė, bet pabrėžė tai, kad viešojoje erdvėje informacijos apie vadinamąjį pedofilijos skandalą tiek daug, jog ji pati nebeatsimena, ką sužinojo iš žiniasklaidos, o ką iš asmeninių pokalbių.

Vis dėlto netrukus kaltinamoji teismui patvirtino, kad pokalbių su R.Ivanausku metu Drąsius nuolat kartodavo apie „velnių pedofilų“ žudymą. E.Barauskaitės supratimu, velniais D.Kedys vadindavo L.Stankūnaitę ir A.Ūsą.

Tarpininkavo perduodant krepšius

R.Ivanausko mylimoji kaltinama ir tuo, kad pasirengimo žudynėms metu tarpininkavo D.Kedžiui perduodant svarbius daiktus M.Žalimui. Bylos duomenimis, tų daiktų vėliau turėjo prireikti pačiam D.Kedžiui, vykdant kruvinus išpuolius ir po jų slapstantis.

„Drąsius Kedys paskambino į duris ir pasisveikinęs pasakė, kad nori palikti kelis krepšius. Pasakė, kad šie daiktai yra Mindaugui Žalimui“, – teismui pasakojo E.Barauskaitė.

Teigiama, kad krepšiai buvo perduoti jau po kelionės į Vilnių rugsėjo 6-ąją, bet ne vėliau, nei rugsėjo 16-ąją.

„Žalimas užsuko ir pasakė, kad jam turi būti palikti krepšiai“, – minėjo E.Barauskaitė. Moteris spėjo, kad Drąsius su Mindaugu krepšių perdavimą buvo aptarę. O ji apskritai net neįsivaizduoja, kas buvo perduota.

„Neprisidarykim problemų...“

Daug klausimų apklausos metu E.Barauskaitė sulaukė apie vieną iš slapta darytų pokalbių jos ir R.Ivanausko namuose, kurio metu vyras prasitaria „turįs informacijos“.

R.Ivanauskas svarsto, ar nevertėtų kreiptis į garsius žurnalistus ir ją paviešinti. Neregys guodžiasi, kad jau pusmetį nešioja šią paslaptį, nuogąstauja dėl savo saugumo, nes jis tik vienas tai žino.

E.Barauskaitė pataria vyrui tą paslaptį ir toliau nešiotis bei ragina: „Neprisidarykim problemų.“

Tačiau apklausos teisme metu kaltinamoji tikino nė nenutuokianti, apie ką kalbėjo R.Ivanauskas, vadino tai girto žmogaus svaičiojimais.

Pasigedo atvirumo ir esminių atsakymų

Penktadienį po teismo posėdžio nukentėjusiąja šioje byloje pripažinta velionio teisėjo sesuo Sigita Uogintienė žurnalistams sakė susidariusi įspūdį, kad kaltinamoji E.Barauskaitė žino žymiai daugiau, nei pasako teismui.

Anot S.Uogintienės, jei kaltinamoji atvirai prabiltų, visų rezonansinių įvykių vaizdas taptų kur kas aiškesnis. Tuo pačiu, pasak nukentėjusiosios, galbūt paaiškėtų, kas yra jos brolio teisėjo nužudymo organizatorius.

Savo ruožtu kaltinamoji E.Barauskaitė penktadienį teisme su žurnalistais bendrauti kategoriškai atsisakė, interviu šįkart nedavė ir R.Ivanauskas, kurio apklausai buvo paskirtas visas pirmasis pusdienis.

Bylos nagrinėjimą numatoma tęsti ateinantį trečiadienį, teisme laukiama svarbių liudytojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius