-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Devynmetės mergaitės skendimą „Vichy“ vandens pramogų parke tirs Vilniaus apygardos prokuratūra

Vilniaus medikai šeštadienį gelbėjo devynmetę mergaitę, kuri skendo „Vichy“ vandens parke Vilniuje. Įvykį, kurio metu mažametė buvo įtraukta į vandens nutekėjimo sistemos angą ir negalėjo savarankiškai iš jos ištrūkti, tirs Vilniaus apygardos prokuratūra.
„Vichy“ vandens pramogų parkas
„Vichy“ vandens pramogų parkas / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Tyrimu užsiims Vilniaus apygardos 1-jo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorai, kurie specializuojasi sunkių ir labai sunkių nusikaltimų tyrime, bei Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Smurtinių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai.

Kaip rašoma Generalinės prokuratūros pranešime spaudai, toks sprendimas trečiadienį priimtas atsižvelgiant į tai, kad ne tik šio įvykio dalyvius bei liudininkus, bet ir daugelį žmonių sukrėtęs įvykis yra susijęs su nepilnamečiu, jo sveikata ir grėsme gyvybei, o pati įvykio vieta – itin gausiai vaikų bei suaugusiųjų lankomas objektas. Visuomenės reakcija į viešumoje pasirodžiusius įvykį galimai mačiusių asmenų pasakojimus ir vertinimus rodo, kad įvykio ištyrimas siejamas su visų parko lankytojų saugumo klausimais ir todėl itin reikšmingas visuomenei.

Ikiteisminis tyrimas dėl nesunkus sveikatos sutrikdymo buvo pradėtas šių metų rugpjūčio 17 d. Vilniaus miesto 1-ajame policijos komisariate, gavus pradinę informaciją apie įvykį.

Siekiant, kad būtų gauti tikslūs, išsamūs ir aiškūs atsakymai dėl šio įvykio bei už jį tenkančios atsakomybės, bus tikrinamos įvairios jo versijos, apklausti liudininkai bei ekspertai, atlikti ir visi kiti privalomi ikiteisminio tyrimo veiksmai. Nustačius tikslias faktinės aplinkybes bus įvertintos ir su juo susijusių fizinių bei juridinių asmenų prievolės bei kiekvienam iš jų tenkanti atsakomybė.

Apie šio ikiteisminio tyrimo rezultatus bei galutinius prokurorų priimtus procesinius sprendimus visuomenė bus informuojama papildomai. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius