Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Zarasuose siautėję telefoniniai sukčiai sulaikyti

Nors apie „telefoninių“ sukčių veiklą bei jų sumanytus apgavysčių būdus policija yra daugelį kartų įspėjusi gyventojus, patardama kaip išvengti jų pinklių, šie sukčiai vis dar randa naivuolių, pasiduodančių lengvai apgaulei ir prarandančių sunkiai uždirbamus pinigus.
Telefoniniai sukčiai
Telefoniniai sukčiai / Vilniaus apskrities VPK nuotr.

Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato duomenimis, kovo 22 d. dusetiškei R.Z. į telefoną paskambino nepažįstamas vaikinas, kuris prisistatė policijos pareigūnu ir pranešė, jog anūkė neva nustūmė mergaitę nuo laiptų ir ją sužalojo, tam, kad nebūtų pradėtas tyrimas reikia sumokėti pinigus. 

Tą pačią dieną, apie 15 val., pas moterį į namus atvyko vaikinas, kuriam nukentėjusioji atidavė tūkstantį litų. Dėl šio sukčiavimo ir panašaus, kai iš aukos buvo išviliota 12 000 litų, sulaikytas įtariamasis 18-metis Vilniaus rajono gyventojas R.T.

Balandžio 2 d., apie 19.30 val., 83 metų amžiaus Zarasų gyventojai L.V. paskambino telefoniniai sukčiai ir melagingai prisistatę policijos pareigūnais pranešė, jog jos anūkas neva sužalojo berniuką ir pareikalavo sumokėti pinigus, kad būtų išvengta nemalonumų.

Moteris, norėdama padėti savo anūkui, atidavė pinigus nepažįstamam vaikinui, atėjusiam į jos namus. Sukčiai džiaugėsi apgavę senyvo amžiaus moterį, tačiau likti nepastebėtiems jiems nepavyko, nes tuo metu pro nukentėjusiosios namus, ne tarnybos metu, ėjo policijos pareigūnas, kuriam sukėlė įtarimą jaunuoliai, išbėgantys iš namo kiemo ir sėdantys į taksi automobilį.

Pareigūnas operatyviai informavo savo dirbančius kolegas, apie įtartinus asmenis, važiuojančius taksi automobiliu, kurie sustabdė šį automobilį ir sulaikė sukčius. Nustatyta, kad tai Visagino miesto gyventojai 26-erių D.N ir A. A., kuriems paskirta griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas.

Dėl sukčiavimo, dalyvaujant organizuotoje grupėje, yra numatyta laisvės atėmimo bausmė iki aštuonerių metų.

Balandžio 3 d., apie 19.10 val., A.M., gyvenančiai Zarasų r., Zarasų sen., paskambino vyriškis ir prisistatęs anūku teigė, kad sužalojo mergaitę, norėjo apgaule išvilioti 2 800 litų.

Atėjęs paimti pinigų, jaunuolis buvo sulaikytas. Įtariami sukčiavimu Zarasų gyventojas 18-metis L.K. ir topaties amžiaus Zarasų rajono gyventojas T.K.

Abiem sukčiavimo atvejais pradėti ikiteisminiai tyrimai.

Policija primena, kad įvykus avarijai ar padarius nusikaltimą, policija niekada nesprendžia iškilusių piniginių problemų tarp nukentėjusiojo ar pažeidėjo. Tad neskubėkite vykdyti skambinusiojo prašymų. Patys paskambinkite giminaičiui ar artimajam, patekusiam į tariamą bėdą, ir įsitinkinkite, ar tikrai jam reikalinga Jūsų pagalba. Neperduokite pinigų per tarpininkus. Neperveskite pinigų į nurodytas banko sąskaitas. Neįsileiskite nepažįstamų žmonių į namus.

Reikalaukite, kad atvykę pareigūnai parodytų tarnybinį pažymėjimą. Neatidarykite durų nepažįstamiems žmonėms, kurie prisistato įvairių tarnybų darbuotojais, agentais ar kitais specialistais, kol nepatikrinote jų dokumentų ir neįsitikinote, kas iš tiesų Jus aplankė.

Jeigu kyla nors mažiausias įtarimas, kad skambina telefoninis sukčius, nedelsdami skambinkite bendruoju pagalbos telefonu 112.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius