Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Didelis gaisras Vilniuje: sudegė du namai, ugniagesiai apsaugojo greta stovinčius pastatus (nuotraukos, 4 video, papildyta 15.59 val.)

Didžiulis gaisras sekmadienį kilo Vilniaus pakraštyje. Ugnis sunaikino du namus. Medikų pagalbos prireikė dviems žmonėms.
Įvykio vietoje
Gaisro vietoje / Žilvino Pekarsko / 15min nuotr.

Pranešimą apie gaisrą Vilniaus pakraštyje esančioje Krakiškių sodų 5–ojoje g. sostinės ugniagesiai gavo apie 14.45 val. Iš pradžių ugniagesiams buvo pranešta, kad dega lauko pavėsinė, vėliau patikslinta, kad namas. Dar vėliau ugniagesiai buvo informuoti, kad dega du namai.

Į gaisro vietą pasiųstos gausios ugniagesių pajėgos. Gesinti gaisro nuskubėjo mažiausiai keturios autocisternos, štabo automobilis.

Įtariama, kad gaisrui kilus viename name, stiprus vėjas liepsną pernešė ant kito namo stogo. Kaip 15min.lt žurnalistui Žilvinui Pekarskui įvykio vietoje sakė vieno namo šeimininkė, ją išgelbėjo į namą įbėgęs kaimynas.

„Sėdėjau žiūrėjau televizorių. Įbėgo berniokas ir ištempė į lauką. Sakė, kad jeigu pasiliksiu, tai sudegsiu. Nieko nespėjau pasiimti. Nei pinigų, nei dokumentų“, – sakė senolė.

Moters manymu, gaisras galėjo kilti nuo netvarkingo kaimynų namo dūmtraukio. Nukentėjusioji teigia, kad jos namas nedraustas, visas turtas žuvo ugnyje. Moterį kuriam laikui priglaudė kaimynai.

Dar iki atvykstant ugniagesiams, viename iš namų sprogo dujų balionas.

Į gaisro vietą atskubėję gelbėtojai, kad ugnis neperšoktų ant kitų namų, iš karto pradėjo vandeniu pilti ir greta esančius pastatus.

Medikų pagalbos prireikė dviems žmonėms – vienai moteriškei pasidarė bloga, vienas žmogus apdegė.

Ugnis abu namus sunaikino beveik visiškai.

VIDEO: Gaisras soduose Vilniuje 4

Papildyta 15.59 val.: Greitosios pagalbos medikai iš įvykio vietos į ligoninę nuvežė vieno namo savininką. Jis apdegė gesindamas gaisrą.

Apie 15.27 val. gaisras buvo lokalizuotas.

Nors ugniagesiai sugebėjo užkirsti kelią liepsnos plitimui, nuo karščio išsilydė vieno greta stovinčio namo plastikinės dalys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius