-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 11 28 /11:35

Dingusio ramygaliečio Arvydo Nikštelės nerandantys artimieji vyro jau ieško po žeme

45-erių metų Arvydo Nikštelės artimieji jau beveik savaitę gyvena nežinioje. Sekmadienį vakare dingęs giminaitis neatsiranda iki šiol. Ramygaliečiai įtaria, kad tarsi į vandenį prapuolęs vyras galėjo tapti nusikaltimo auka.
Artimieji ieško dingusio A.Nikštelės
Artimieji ieško dingusio A.Nikštelės / Tomo Markelevičiaus fotomontažas

Su Arvydu Nikštele artimieji paskutinį kartą telefonu bendravo lapkričio 23-ią dieną, sekmadienį, 23.05 val. Vyras tą vakarą išgėrinėjo su draugais. Skambučio telefonu sulaukę artimieji iš giminaičio išgirdo, kad šiam reikia pagalbos.

„Mama, gelbėk. Esu pasiklydęs, nežinau kur esu. Atsisėdau prie medžio. Nebeturiu sveikatos eiti“, – paskambinęs mamai telefonu pasakė Arvydas Nikštelė ir jis telefonu vėliau buvo nebepasiekiamas.

Paieškos – bevaisės

Mama, gelbėk. Esu pasiklydęs, nežinau kur esu

Tą naktį nesulaukę namo grįžtančio artimojo, giminaičiai kreipėsi į policiją. Netrukus buvo pradėtos vyro paieškos. Pirmiausia savo pajėgas metė policijos kinologai su tarnybiniais šunimis.

Pėdsakais šunys sekė iki dviejų kelių susijungimo į vieną. Vėliau pėdsakai nutrūko. Arvydo Nikštelės ieškojo ir būrys policijos pareigūnų, narai tikrino aplinkinius vandens telkinius, buvo pakeltas sraigtasparnis, tačiau teigiamų rezultatų tai nedavė.

Girtavo netoli namų

Arvydas Nikštelė lemtingą vakarą girtavo dar su trimis pažįstamais. Jų apklausa naudos nedavė, mat kai kurie sugėrovai teigė miegoję. Vienas vyras pro langą matė, kai A.Nikštelė išeina iš namo ir nueina. Tiesa, artimieji mano, kad sugėrovai kažką slepia.

„Arvydas išgėręs būdavo šiek tiek konfliktiškas, daug nereikėdavo, kad imtų ginčytis. Girtavo jis beveik su vienmečiais vyrais, kurie yra sėdėję už grotų. Gal tarp jų kilo koks konfliktas ir Arvydas buvo sunkiai sumuštas. Vėliau, nebesiorientuodamas aplinkoje, gal kažkur nuklydo tolyn nuo namų“, – kalbėjo artimieji.

Nuo tos vietos, kur buvo girtaujama, iki A.Nikštelės namų – vos 500 metrų atstumas. Artimieji pripažįsta, kad jų giminaitis nevengdavo taurelės, tačiau namo po išgertuvių visuomet sugrįždavo.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Artimieji ieško dingusio Arvydo Nykštelės
Tomo Markelevičiaus nuotr./Artimieji ieško dingusio Arvydo Nikštelės

„Jis visada pareidavo, kartais paršliauždavo, bet vis tiek sugrįždavo. Kartais grįždavo ir veidą nusibrozdinęs, ir apsitrankęs, bet visuomet pareidavo“, – sakė dingusiojo svainis Gintaras Bėlskis.

Aiškiaregė nurodė ieškoti po žeme

Vilties neprarandantys ramygaliečiai pagalbos kreipėsi ir į aiškiaregius. Žmonėms buvo pasakyta, kad šie dingusiojo ieškotų po žeme. Anot aiškiaregės, žvalgyba iš oro čia nepadės, mat vyras yra užkastas.

Prisikasiau iki molio ir nieko neradau, nors iš pradžių atrodė, kad kastuvas atsiremia į kažkokias lentas

Pasikliaudami šiomis niūriomis prognozėmis artimieji netrukus puolė važinėti aplink Ramygalą ir tikrinti smėlio karjerus bei įvarias daubas.

„Vieną duobę, pusantro metro gylio jau išrausiau. Radome vietą, kur matosi nesenai kasta žemė ir yra automobilio padangų žymų. Prisikasiau iki molio ir nieko neradau, nors iš pradžių atrodė, kad kastuvas atsiremia į kažkokias lentas“, – sakė Gintaras Bėlskis.

Įtaria nusikaltimą

Giminaičiai neatmeta galimybės, kad Arvydas Nikštelė galėjo būti partrenktas pro šalį važiuojančio automobilio ir nuvežtas toliau nuo Ramygalos, taip siekiant paslėpti avarijos padarinius.

Taip pat neatmetama versija, kad namo einantis neblaivus vyras galėjo tapti nusikaltimo liudininku ir juo tiesiog buvo atsikratyta. Šią versiją sustiprina tai, kad pėdsakai, kuriais sekė policijos šunys, vienoje vietoje nutrūksta. Tiesa, ten nepastebėta nei grumtynių, nei eismo įvykio požymių.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Arvydo Nykštelės svainis Gintaras Bėlskis
Tomo Markelevičiaus nuotr./Arvydo Nikštelės svainis Gintaras Bėlskis

„Jo grįžimo namo maršrute yra garažai, kurie jau keletą kartų buvo apvogti. Gal jis atsidūrė ne laiku ir ne vietoje, kažką pastebėjo, ko neturėjo matyti, ir už tai su juo buvo susidorota. Į vaizdo stebėjimo kamerų akiratį jis niekur nepapuolė“, – tvirtina artimieji.

Visuomenės įsitraukimą į paieškas apsunkina ir tai, kad Arvydo Nikštelės artmieji neturi naujos dingusiojo nuotraukos. Paskutinė vyro fotografija daryta beveik prieš dešimtmetį.

A.Nikštelė apie 170 cm ūgio, lieso kūno sudėjimo, mėlynų akių, truputį praplikęs, trumpai kirptas. Vilkėjo samanų spalvos striukę, sportines juodos spalvos kelnes, avėjo odinius žieminius juodos spalvos batus.

Arvydas Nikštelė
Arvydas Nikštelė

Asmenų, kurie vėlų sekmadienio vakarą ar kitomis dienomis matė A.Nikštelę, žino, kur jis yra šiuo metu, ar turi kitos vertingos informacijos, artimieji prašo kreiptis į policiją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius