-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2012 10 18 /18:26

Drąsiaus Kedžio draugas Raimundas Ivanauskas gali būti įkalintas iki gyvos galvos, nors žudiku tiesiai šviesiai įvardijamas D.Kedys

Generalinė prokuratūra baigė ikiteisminį tyrimą Drąsiaus Kedžio draugo Raimundo Ivanausko ir jo draugės Eglės Barauskaitės atžvilgiu dėl kurstymo ir padėjimo D.Kedžiui nužudyti keturis žmones.
Raimundas Ivanauskas
Raimundas Ivanauskas / Laidos „Abipus sienos“ kadras

Jiems abiems yra pareikšti įtarimai dėl kurstymo ir padėjimo D.Kedžiui nužudyti keturis žmones – Kauno apygardos teismo teisėją Joną Furmanavičių, Laimutės Stankūnaitės seserį Violetą Naruševičienę, pačią L. Stankūnaitę ir Andrių Ūsą, rašo lrytas.lt.

2009 m. spalio 5 d. D. Kedžiui pavyko įgyvendinti tik pusę savo plano, buvo nužudytas J. Furmanavičius, o po kelių valandų iš savo namų išeinanti V. Naruševičienė.

Prokuratūrai pakanka duomenų, leidžiančių bylą perduoti teismui. Jei teisme bus įrodyta, kad R. Ivanauskas ir jo draugė tikrai aktyviai dalyvavo D. Kedžiui ruošiantis žmogžudystėms ir buvo pažadėję padėti jam pasislėpti po įvykdytų nusikaltimų, R. Ivanauskui ir jo draugei grėstų laisvės atėmimas iki gyvos galvos.

D. Kedžio draugo ir jo sugyventinės vaidmuo Kauno žudynių byloje paaiškėjo pernai lapkričio pabaigoje, kai prabilo kitas garliaviškio draugas Mindaugas Žalimas. Po jo liudijimų R. Ivanauskas ir E. Barauskaitė buvo sulaikyti.

Moteris už grotų praleido 10 parų, R. Ivanauskas apie keturis mėnesius. Iš įkalinimo įstaigos jis buvo paleistas dėl pablogėjusios sveikatos, nors teismas ir buvo leidęs jį suimti dar trims mėnesiams.

R. Ivanauskas skundėsi ne tik Alzheimerio sindromu, bet ir tikino esantis beveik aklas. Jį suėmus, buvo atlikta ekspertizė. Ji patvirtino, kad vyras turi regėjimo sutrikimų, tačiau tikrai neserga Alzheimeriu, nors ir turėjo apie šią ligą išduotą pažymą.

Apie tai, kad prokurorai baigė ikiteisminį tyrimą dėl kurstymo ir padėjimo nužudyti, ketvirtadienio pavakarę pranešė ir Generalinės prokuratūros komunikacijos skyriaus atstovai.

Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokurorai baigė ikiteisminį tyrimą dėl kurstymo nužudyti Joną Furmanavičių, Violetą Naruševičienę, Laimutę Stankūnaitę ir Andrių Ūsą, taip pat dėl padėjimo nužudyti J.Furmanavičių ir V.Naruševičienę bei padėjimo rengiantis nužudyti L.Stankūnaitę ir A.Ūsą (pagal Baudžiamojo kodekso 24 str. 5, 6 d. ir 129 str. 2 d. 5 p.).

Vadovaujantis Baudžiamojo proceso kodeksu, prokurorai įtariamiesiems Raimundui Ivanauskui ir Eglei Barauskaitei bei kitiems proceso dalyviams (nukentėjusiesiems, civiliniams ieškovams bei jų atstovams) paskelbė apie ikiteisminio tyrimo pabaigimą. Visiems proceso dalyviams išaiškinta jų teisė susipažinti su ikiteisminio tyrimo medžiaga ir pateikti prašymus papildyti tyrimą. Vėliau bus sprendžiama dėl bylos perdavimo į teismą su kaltinamuoju aktu.

Kauno miesto gyventojai R.Ivanauskas ir E.Barauskaitė įtariami kurstymu padaryti labai sunkią nusikalstamą veiką – padėti Drąsiui Kedžiui (kurio atžvilgiu ikiteisminis tyrimas nutrauktas įtariamajam mirus) 2009 m. rudenį nužudyti J.Furmanavičių, V.Naruševičienę, L.Stankūnaitę ir A.Ūsą, taip pat abu asmenys įtariami tuo, kad duodami patarimus, teikdami priemones ir iš anksto pažadėdami paslėpti nusikaltėlį, padėjo Drąsiui Kedžiui rengtis nužudyti ir nužudant du asmenis, rašoma išplatintame Generalinės prokuratūros pranešime.

15min.lt atkreipia dėmesį, jog prokuratūra pateikia kaip faktą, jog D.Kedys yra žudikas, nors pagal nekaltumo prezumpcijos principą žmogus yra nekaltas iki tol, kol jo kaltė neįrodoma įsiteisėjusiu teismo nuosprendžiu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius