-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Draudikai siūlo vilniečiams pasijusti vagimis, šmirinėjančiais po svetimus namus

Interaktyvioje parodoje siūloma neįprasta pramoga – pamėginti perprasti vagis įlendant į jų kailį.
Vagysčių kambarys prekybos centre
Vagysčių kambarys prekybos centre / Kadras iš filmuotos medžiagos

Penkios minutės – tiek laiko profesionaliems vagims pakanka įveikti šarvo duris ir patekti į svetimą butą. Dar per kelias minutes vagys sugeba surasti grobio vidutiniškai už kelis tūkstančius litų. Tuo gali įsitikinti parodos „Vagystė: pajusk savo kailiu“ lankytojai.

Prekybos centre įrengtame bute per minutę dauguma lankytojų sugebėjo surasti jame esančius vertingus daiktus ir slaptavietes, pasakojama AB „Lietuvos draudimas“ atstovės ryšiams su visuomene Ingridos Žaltauskaitės pranešime.

Televizorius, dviratis, nešiojamas kompiuteris, grynieji pinigai, papuošalai ir kt. daiktai – vagystės nuostolis siekė beveik 15 tūkst. litų. 

„Nemaniau, kad per porą minučių galima surasti tiek turto. Įdomu buvo įsijausti į vagies kailį ir perprasti, kaip jie mąsto. Su sūnumi parodoje per minutę suradome daiktų už keletą tūkstančių litų, sūnui patiko ieškoti paslėptų daiktų žaidžiant kompiuterinį žaidimą – bet jeigu taip kažkas šmirinėtų po mūsų namus... niekam nelinkėčiau to patirti“, – mintimis apie parodą dalijosi Brigita Slavinskė, parodoje apsilankiusi su 3 metų sūnumi Ūku.

Ekspertai skaičiuoja, kad atostogų sezono metu vagysčių padaugėja beveik du kartus. Nusikaltėliai naudojasi tuo, kad šeimininkų ilgesnį laiką nėra namuose.

Parodą surengusi draudimo bendrovė šia interaktyvia paroda siekia atkreipti gyventojų dėmesį į namų saugumą. Ekspertai skaičiuoja, kad atostogų sezono metu vagysčių padaugėja beveik 2 kartus, nusikaltėliai naudojasi tuo, kad žmonių ilgesnį laiką nėra namuose.

„Kaip parodė mūsų atlikta nuteistųjų už vagystes asmenų apklausa, vagims neįveikiamų namų ir nesurandamų slaptaviečių praktiškai nėra: patekti į butą kas antram vagišiui užtrunka iki 5 minučių, dar kelias minutes sugaištama apšvarinti butą. 59 proc. apklaustų vagių įvardijo, jog vagystes Lietuvoje įvykdyti paprasta, nes žmonės susvetimėję, nesisaugo, mano, jog vagys eis kitur. O paklausti, kaip patartų apsisaugoti, sako, kad net ir visas saugos komplektas garanto nesuteikia, galima nebent apsidrausti nuo finansinių nuostolių“, – sakė „Lietuvos draudimo“ būsto draudimo portfelio valdytoja Audronė Vaitkevičiūtė.

Lietuvos kriminalinės policijos duomenimis, per pirmąjį šių metų ketvirtį Lietuvoje įvykdyta daugiau kaip 1,2 tūkst. vagysčių iš butų ir gyvenamųjų namų.„Nuo vagysčių nukenčia tiek gyvenantys butuose, tiek ir privačiuose namuose. Pastaruosiuose įvyksta net du trečdaliai visų vagysčių. Vidutinis vagystės nuostolis pernai buvo per 3 tūkst. litų, tačiau kai kurie nuostoliai siekia ir 60 tūkstančių litų“, – tendencijas apibendrino draudimo ekspertė.

VIDEO: Vagystė: pajusk savo kailiu

Susipažinti su vagysčių tendencijomis, perprasti vagis ir išmėginti, kaip pačiam pavyks atspėti slaptavietes, parodoje „Vagystė: pajusk savo kailiu“ galima iki gegužės 11 d., prekybos centre „Ozas“ Vilniuje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius