-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Du naivūs rusai į Lietuvą atšliaužė Nemuno ledu

Du Rusijos piliečiai, Kaliningrado srities gyventojai, į Lietuvą Nemuno ledu tamsoje šliaužė pilvais. Manoma, jie tikėjosi, kad nebus užfiksuoti Pagėgių rinktinės pasieniečių naudojamos universalios sienos apsaugos sistemos (UNISAS) kamerų.
Tolumoje matosi Nemuno ledu sprunkantys kontrabandininkai
Ledu padengta Nemuno upė / VSAT nuotr.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos pranešime spaudai teigiama, kad ketvirtadienį apie 4 val. nakties VSAT Pagėgių rinktinės Bardinų užkardos pareigūnų naudojama universali sienos apsaugos sistema užfiksavo, kaip ties Pagėgių savivaldybės  Panemunės gyvenviete Nemuno ledu iš Rusijos į Lietuvą šliaužia du asmenys.

Užkardoje budintys VSAT pareigūnai apie tai iškart informavo netoliese patruliuojančių kolegų ekipažus. Pasieniečiai matė, kad peršliaužę Nemuno vidurį, kur eina siena su Rusija, pažeidėjai ir toliau šliaužė jau Lietuvos pusėje.

Netoli kranto jie, manoma, nusprendė, kad jau įveikė pasieniečių naudojamos UNISAS kontroliuojamą plotą. Pažeidėjai pašoko nuo ledo ir leidosi bėgti. Pasiekę Lietuvos pusę jie bandė sprukti apsemtomis ir užšalusiomis pievomis, bet čia jų jau laukė du Bardinų užkardos pasieniečių ekipažai.

Sulaikytieji neturėjo jokių dokumentų ir daiktų.

Ketvirtadienį per Panemunės kontrolės punktą šalies kaimynės pareigūnai Pagėgių pasieniečiams perdavė jų dokumentus. Paaiškėjo, kad tai 18-mečiai Kaliningrado srities Sovetsko miesto gyventojai. Motyvai, kodėl jie neteisėtai kirto valstybės sieną, neaiškūs.

Dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo VSAT Pagėgių rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Rusus pasieniečiai uždarė į areštinę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius