-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dviem žmogžudystėmis kaltinamam linkuviškiui Šarūnui Žemaičiui gresia kalėjimas iki gyvos galvos

Šiaulių apygardos prokuratūra trečiadienį Šiaulių apygardos teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje kaltinamas Šarūnas Žemaitis – dviem nužudymais Lietuvą sukrėtęs linkuviškis.
Šarūnas Žemaitis
Šarūnas Žemaitis / Nuotr. iš „Facebook“

Ikiteisminis tyrimas dėl pirmojo nužudymo buvo pradėtas 2013 metų balandžio 6 dieną, kai Linkuvos gimnazijoje buvo rastas nužudytas sargas.

Tą naktį mokykloje budėjusio vyro kūną jo kabinete kitą rytą rado žmona ir sūnus. Žudiko paieškos buvo bevaisės.

Dvejus metus trukusiose nusikaltėlio paieškose buvo ne vienas įtariamasis, tačiau įrodymų, grindžiančių įtariamųjų kaltę, neužtekdavo.

Ikiteisminis tyrimas pasisuko kita kryptimi, kai po dvejų metų balandžio mėnesį tame pačiame miestelyje dingo dvidešimt vienerių metų mergina – Samanta Rakauskaitė.

Mergina, pasak jos sugyventinio, šios bylos kaltinamojo Š.Žemaičio, išėjo iš namų 2015 metų balandžio 11-osios ryte ir negrįžo.

Po savaitę trukusių paieškų dingusioji S.Rakauskaitė buvo rasta negyva šulinyje, netoli Linkuvos esančiame Mūravoto kaime.

Iki tos akimirkos, kol vyko paieška, Š.Žemaitis vaidino pasimetusį ir liūdintį sugyventinį.

Kai ikiteisminį tyrimą atlikę Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos Sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai rado merginos kūną, sugyventinis prisipažino, kad jis yra susijęs su S.Rakauskaitės mirtimi.

Iš karto sulaikytas, o vėliau trims mėnesiams suimtas, Š.Žemaitis pripažino nužudęs savo sugyventinę. Turimais byloje duomenimis, tą nelaimingą vakarą jie susipyko ir kaltinamasis trenkė savo vaiko motinai.

Norėdamas paslėpti kūną, jis išvežė jį užsidėjęs ant motorolerio bei paslėpė apleistame šulinyje, kur vėliau kūnas ir buvo rastas.

Bijodamas, kad ji gali iškviesti policiją dėl panaudoto smurto, vėliau ją uždusino. Norėdamas paslėpti kūną, jis išvežė jį užsidėjęs ant motorolerio bei paslėpė apleistame šulinyje, kur vėliau kūnas ir buvo rastas.

Vykdant ikiteisminį tyrimą dėl S.Rakauskaitės nužudymo buvo apklausiami liudytojai ir vienas iš jų, jau po Š.Žemaičio sulaikymo, nurodė, kad žinojo apie Š.Žemaičio anksčiau įvykdytą žmogžudystę gimnazijoje.

Būtent tą 2013 metų balandžio 5-osios naktį, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, Š.Žemaitis, kaip įtariama, ėjo vogti tuo metu renovuojamoje gimnazijoje esančių statybinių prekių ir išsigandęs, kad pamatęs jį mokyklos sargas iškvies policiją, pargriovė jį ant žemės ir kelis kartus trenkė.

Š.Žemaitis iš dalies pripažįsta savo kaltę nužudęs sargą ir visiškai sutinka su jam reiškiamais kaltinimais dėl sugyventinės nužudymo.

Dviguba žmogžudyste kaltinamam Š.Žemaičiui pagal Baudžiamojo kodekso 129 straipsnio 2 dalies 6 ir 9 punktus bei 180 straipsnio 2 dalį gresia laisvės atėmimas iki gyvos galvos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius