Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Elektrėnų rajone „parduotuvė ant ratų“ pažeidimų skaičiumi nustebino visko mačiusius pareigūnus

Penktadienį Elektrėnų rajone patikrintos autoparduotuvės savininkai pažeidė eilę Lietuvos įstatymų, už kuriuos gresia didžiulė bausmė, praneša policija.
Joteliūnų kaime patikrinta „parduotuvė ant ratų“
Joteliūnų kaime patikrinta „parduotuvė ant ratų“ / Vilniaus apskrities VPK nuotr.
Temos: 1 Policija

Vasario 19 d. Elektrėnų policijos komisariato Prevencijos poskyrio pareigūnai vykdė priemonę, skirtą išaiškinti neteisėtą alkoholio ir tabako gaminių prekybą.

Turėdami duomenų, kad į Elektrėnų sav., Vievio sen., Joteliūnų k., atvykstančiame automobilyje – parduotuvėje prekiaujama alkoholiniais gėrimais, nesilaikant Lietuvos Respublikos alkoholio kontrolės įstatymo nuostatų, pareigūnai patikrino atvykusį automobilį „Iveco“, kuris jau buvo pasiruoštas prekybai. 

Pardavėja pateikė licencijas, suteikiančias uždarajai akcinei bendrovei teisę vykdyti mažmeninę prekybą alumi ir natūralios fermentacijos sidru Trakų rajono nustatytose vietose iš dviejų automobilių ‒ parduotuvių „VW“.

Licencijos prekiauti šiomis prekėmis iš automobilio „Iveco“ Elektrėnų savivaldybėje pardavėja nepateikė, taip pat nepateikė ir alkoholinių gėrimų įsigijimo ir gabenimo dokumentų.

Be to, buvo nustatyta, kad pardavėja ir vairuotojas dirba kitoje bendrovėje, kuri, pagal pateiktas ataskaitas, anksčiau prekiavo iš automobilio „Iveco“.

Taip pat, nustatyta, jog pastarasis automobilis yra automatiškai išregistruotas ir jam neatlikta valstybinė techninė apžiūra, o jį vairavusio asmens vairuotojo pažymėjime įrašytas apribojimo kodas 78 (tik transporto priemonės su automatine pavarų dėže).

Elektrėnų policijos komisariate dėl pardavėjos veiksmų pradėta administracinio teisės pažeidimo bylos teisena pagal Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso 164 str. 1 d. (Prekybos alkoholiniais gėrimais taisyklių pažeidimas), o vairuotojui ‒ pagal Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso 123 str. 1 d. (Transporto priemonių vairavimo tvarkos pažeidimas) ir 124 (1) str. 8 d. (Kelių ženklų nesilaikymas, žmonių vežimo ir Kelių eismo taisyklių pažeidimas). 

Kadangi pardavėja, veikdama kitos bendrovės vardu, nesilaikė Lietuvos Respublikos alkoholio kontrolės įstatymo 17 str. 1 d. 11 p., 17 str. 1 d. 12 p. reikalavimų, surinkta medžiaga bus pateikta Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamentui dėl ekonominės sankcijos taikymo šiai bendrovei. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius