-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Elnio patelę Alytaus rajone sumedžiojusiems brakonieriams gresia tūkstantinės baudos

Už sumedžiotą elnio patelę brakonieriams gresia daugiatūkstantinės baudos. Aplinkosaugininkai sako, kad įrodyti tokio stambaus žvėries sumedžiojimo faktą pavyksta nedažnai.
Elniai
Elniai / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.
Temos: 3 Elnias Patelė Alytus

Kaip informuoja Aplinkos ministerija, Alytaus RAAD gyvosios gamtos apsaugos inspekcija gavo pranešimą, kad Alytaus rajone Kalesnykų miške brakonieriai sumedžiojo tauriojo elnio patelė. Tirti gautą informaciją ėmė gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos viršininkas Artūras Vaickus ir vyresnysis inspektorius Vitas Pracus.

Nuvykus į Melnytėlės kaimą, pamiškėje gyvenančio 56-erių J.C kieme rasta kraujo krešulių. Atlikus išsamesnį tyrimą, suradus daugiau įkalčių, J.C. prisipažino, kad spalio 13 d. apie 13 val. maždaug 150 m. nuo sodybos nušovė tauriojo elnio patelę. Sumedžiotą žvėrį  išdorojo miške. Kad būtų lengviau, talkon pasikvietė kartu gyvenantį V.K.

Anot pareigūnų, už nušautą tauriojo elnio patelę brakonieriams gresia administracinės baudos nuo 2 tūkst. iki 4 tūkst. Lt. ir 1 tūkst. 337 Lt. ieškinys už žalą, padarytą gyvajai gamtai, kurią solidariai turės sumokėti kartu gyvenantys niekur nedirbantys vyrai.

Nelegaliai laikomu lygiavamzdžiu šautuvu susidomėjo policijos pareigūnai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius