-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 04 22 /23:20

Estijos pareigūnų taranuota ir į teismą kreiptis žadanti lietuvė: „Policija mus tiesiog nušlavė“

Estijos sostinėje naktį iš penktadienio į šeštadienį policijos pareigūnai gaudė BMW motociklo vairuotoją, lėkusį dideliu greičiu, ir kuris, kaip vėliau paaiškėjo, neturėjo teisių. Pareigūnai gaudynes nusprendė baigti taranuodami motociklą, rašo postimees.ee. Tačiau sužalota keleivė iš Lietuvos neigia dalį policijos teiginių, kaltina pareigūnus šiurkščiu ir neadekvačiu elgesiu. Ji 15min sakė žadanti kreiptis į teismą.
Motociklo gaudynės Taline
Motociklo gaudynės Taline / Postimees.ee/Martin Ilustrumm nuotr.

Dideliu greičiu lakstantis motociklininkas pastebėtas prieš vidurnaktį Talino centre, iš kurio jis vėliau išvažiavo į greitkelį, pranešė Talino policija.

Policijos teigimu, motociklo vairuotojas gerokai viršijo greitį, nepakluso pareigūnams. Maždaug po 15 minučių trukusių gaudynių dviratė transporto priemonė pareigūnų buvo taranuota.

22-ejų metų motociklininkas ir jo keleivė lietuvė išgabenti į ligoninę.

Abu patyrė daug sužalojimų

Tačiau per šį įvykį sužalota lietuvė Gabrielė dėsto kiek kitokią versiją. Mergina vėliau šeštadienį savo feisbuko paskyroje viešai prabilo apie nakties įvykius.

Man lūžo raktikaulis, sutrenkta nugara, daugybiniai nubrozdinimai. Andre lūžo ranka dviejose vietose, atvira kojos žaizda, reikalavusi siuvimo, smarkus kūno sutrenkimas, – vardija mergina.

„Policija mus taranavo didžiuliu greičiu, mudu laimingi, jog esame gyvi. Abu turim ne vieną kaulų lūžį, sumušimus, atviras žaizdas. Savo elgesį (policija) pateisina šitaip: motociklas spruko. Tai jiems suteikė teisę pasikėsinimui nužudyti“, – rašė ji.

Merginos teigimu, motociklo vairuotojas suvokia padarytus prasižengimus. „Bet mes ne nusikaltėliai, ir už tai jie turi atsakyti“, – teigė ji.

„Aš tebuvau keleivė, jie mane taranavo ir suluošino. Man lūžo raktikaulis, sutrenkta nugara, daugybiniai nubrozdinimai. (Vairuotojui) Andre lūžo ranka dviejose vietose, yra atvira kojos žaizda, reikalavusi siuvimo, smarkus kūno sutrenkimas“, – vardijo mergina.

Asm.archyvo nuotr./Gabrielė ir Andre
Asm.archyvo nuotr./Gabrielė ir Andre

Ligoninėje Gabrielė ir Andre buvo apžiūrėti medikų, kurie imobilizavo arba sugipsavo lūžusius kaulus, susiuvo žaizdas.

Estijos policiją Gabrielė kaltina šiurkščiu elgesiu – sako, kad pareigūnai ją parvertė, kai ji bandė atsistoti, laužė rankas, keikėsi, nors ji nesipriešino bei prašė medicinos pagalbos.

Postimees.ee/Martin Ilustrumm nuotr./Motociklo gaudynės Taline
Postimees.ee/Martin Ilustrumm nuotr./Motociklo gaudynės Taline

„Buvau šoke, širdies ritmas – kritinis, man leido raminamuosius“, – aiškino mergina. Jos draugui, keleivės teigimu, rankos buvo surakintos už nugaros, nors jam dviejose vietose buvo lūžę kaulai. Mergina rašė, kad pareigūnai ne tik šiurkščiai elgėsi, bet vartojo daug necenzūrinių žodžių.

Lakstė be teisių

Jauni pareigūnai, pagauti azarto, prisižiūrėję veiksmo filmų, nesuvokiantys savo veiksmų, – apie pareigūnus atsiliepia Gabrielė.

Gabrielė nesutinka ir su kai kuriais policijos skelbiamais kitais faktais. Jos teigimu, policijos įrašuose panaikinti greičio rodmenys.

„Policijos kameros įrašas nerodo greičio! Jie rėžėsi didesniu nei 70 km/h greičiu į mus, be jokio stabdymo. Andre paskutiniai matyti spidometro skaičiai prieš pat smūgį – 70 km/h, o policija mus tiesiog nušlavė“, – teigė ji.

Motociklo keleivė taip pat tvirtina, kad jos draugas jau stabdė, ir policija tai matė – tačiau vis tiek juos taranavo. „Policija elgėsi labai agresyviai – kaskart, kai mes stabdėme, jie bandė mus pargriauti, kai buvo dideli greičiai. Jie rizikavo vairuotojo ir niekuo dėto keleivio gyvybe, – pasakojo ji 15min. – Mums blokavo kelią, tačiau dauguma policininkų brigadų rinkosi daug agresyvesnius būdus – važiavo kaktomuša, pavojingai priartėdavo mums judant dideliu greičiu.“

Paklausta, kodėl jie iškart nestojo, kai to pareikalavo policija, mergina prisipažino, kad Andre neturėjo motociklininko teisių. Jo paties teigimu, jis netrukus išsigando ir agresyvaus policijos elgesio, todėl nestojo.

Paklausta, kodėl jie iškart nestojo, kai to pareikalavo policija, mergina prisipažino, kad Andre neturėjo motociklo teisių.

„Vairuotojas suvokia savo kaltę situacijoje, tačiau policija peržengė visas ribas“, – Andre žodžius 15min perdavė Gabrielė.

Žada kreiptis į teismą

„Jie neklausė jokių klausimų apie mūsų savijautą po tokio smūgio, jie griebė sužalotus žmones kaip nusikaltėlius! Jauni pareigūnai, pagauti azarto, prisižiūrėję veiksmo filmų, nesuvokiantys savo veiksmų“, – teigė mergina.

Ji sakė, kad susidarė įspūdis, jog taranavęs pareigūnas po gaudynių pats suprato peržengęs ribą – nepratarė nė žodžio.

„Policija mus taranavo neturėdami teisės, sukėlė didžiulį pavojų gyvybei ir sveikatai, sužalojo niekuo dėtą keleivį, elgėsi neprofesionaliai. Bus kreiptasi į teismą“, – reziumavo Gabrielė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius