-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Evaldo Lementausko byloje iš naujo apklausiami liudytojai

Pirmadienį kyšininkavimu įtariamo buvusio Seimo nario ir buvusio Vilniaus vicemero Evaldo Lementausko baudžiamojoje byloje vėl liudijo liberalcentristas Gintautas Babravičius bei buvusi teisiamojo bendrapartietė, „tvarkietė“ Genovaitė Meilūnienė. Jie patvirtino 2009 metų balandžio mėnesį duotus parodymus.
E.Lementauskas
Evaldas Lementauskas / R.Vilimo / BFL nuotr.

G.Babravičius yra teigęs, kad girdėjo apie galimus neteisėtus E.Lementausko veiksmus.

„Sprendžiant įvairius su politine dauguma susijusius klausimus, buvo žinių, kad E.Lementauskas siūlęs atlygius ar įteikęs atlyginimus, kad būtų tam tikras balsavimas ar sprendimas, bet tai išgirdau iš viešų šaltinių“, – prieš kelerius metus liudydamas sakė G.Babravičius.

Liberalcentristas pirmadienį per teismo posėdį samprotavo, kad politikoje sukuriama daug sąmokslo teorijų.

„Aš jau parodymų pradžioj minėjau, kad gandų, sąmokslo teorijų būna gausu, jų vertė sąlyginė (...) Gal tuo metu dominavo kokios nors nuostatos – dabar negaliu prisiminti“, – kalbėjo G.Babravičius.

Buvusi E.Lementausko bendrapartietė G.Meilūnienė pirmadienį patvirtino, kad E.Lementausko ir konservatoriaus Vido Urbonavičiaus, kurį šis esą norėjo papirkti, drauge nėra mačiusi.

Pirmadienį ketinta apklausti ir parlamentarą konservatorių Kęstutį Masiulį, tačiau pastarasis yra išvykęs į komandiruotę užsienyje.

Liudytojai šioje byloje apklausiami iš naujo, nes to pageidavo kyšininkavimu kaltinamas ir dėl to teisiamas buvęs Seimo narys.

Baudžiamoji byla atnaujinta praėjusių metų lapkričio 16 dieną, pasibaigus Seimo kadencijai ir E.Lementauskas praradus teisinę neliečiamybę.

Buvęs „tvarkietis“ E.Lementauskas  dalyvavo ir praėjusių metų Seimo rinkimuose kaip savarankiškas kandidatas, tačiau į parlamentą nebuvo išrinktas.

Bylos duomenimis, 2007 metais būdamas sostinės vicemeru E.Lementauskas savivaldybės tarybos nariui konservatoriui V.Urbonavičiui per kelis kartus siūlė apie pusę milijono litų kyšių. Pinigai esą siūlyti už tai, kad konservatorius nepalaikytų jam ir tuometiniam merui Juozui Imbrasui rengiamų interpeliacijų.

E.Lementauskas savo kaltę neigia ir tikina tapęs provokacijos auka.

Kitas teismo posėdis Vilniaus 1-ajame apylinkės teisme numatomas kovo 25 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius